Dan Evrope, 9. maj, tradicionalno je obeležen filmskom večeri u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji.

Filmsko veče održano je u četvrtak, 11. juna na Cvetnom trgu, a emitovan je francuski film „Istina“ La Vérité, 2019 koji je bio nominovan za Zlatnog lava u Veneciji prošle godine.

Evropski pokret u Srbiji tradicionalno proslavlja Dan Evrope, uličnom akcijom i emitovanjem proslavljenih evropskih filmova na otvorenom. Ove godine, usled okolnosti nastalih izbijanjem COVID-19 krize, obeležavanje Dana Evrope, 9. maja, bilo je odloženo za jun mesec, a sjajna atmosfera nije izostala ni ovaj put!

Uprkos promenljivim vremenskim prilikama, sva mesta su bila popunjena, a atmosfera fantastična. Više od 70 ljudi bilo je u prilici da uživa u projekciji filma na otvorenom, a ovog puta uživanje je bilo još udobnije zbog pokolnčića u vidu plavih i žutih jastučića Evropskog pokreta u Srbiji koje smo obezbedili za posetioce. Tradicionalno, pored specijalnih poklončića, posetiocima su deljene i publikacije Evropskog pokreta u Srbiji.

Obeležavanje Dana Evrope organizovao je Evropski pokret u Srbiji, a uz podršku Međunarodnog evropskog pokreta (European Movement International).

Više fotografija koje prenose sjajnu atmosferu sa filmske večeri, možete pogledati na našoj FB stranici – Evropski pokret u Srbiji.