NA EU AGENDI

EUROGRUPA |TRGOVINSKA POLITIKA| BIO-ODBRANA
 
Ova sedmica biće tiša, jer za Evropski parlament nisu predviđene aktivnosti jer se bave izbornim jedinicama i dodatnim parlamentarnim radom.
 
Eurogrupa će se sastati praktično danas, dok će se Koledž sastati u sredu kako bi razgovarali o trgovinskoj politici i planu pripremljenosti za bio-odbranu, između ostalog i za pripremu protiv sledeće velike zdravstvene krize. Poverenica za zdravlje i bezbednost hrane Stella Kiriakides u četvrtak će se virtuelno sastati sa ministrima zdravlja G7, kao i sa EU naučnom savetničkom platformom kako bi razgovarali o COVID-19.
 

 

Pogledajte celu agendu
Evropski parlament

Ove sedmice nisu zakazane parlamentarne aktivnosti, jer poslanici rade na spoljnim parlamentarnim aktivnostima i radu izbornih jedinica. Parlamentarne aktivnosti biće nastavljene 22. februara sastancima parlamentarnih odbora.
 

Pročitaj više
 
Evropska komisija

Koledž će se sastati ove srede kako bi razgovarali o jačanju doprinosa EU multilateralizmu zasnovanom na pravilima, sproveli pregled trgovinske politike, uključujući inicijativu za reformu STO, pogledali akcioni plan o sinergiji između civilne, odbrambene i svemirske industrije i komunicirali o bioodbrani – program spremnosti za pripremu protiv sledeće velike zdravstvene krize. U ponedeljak će potpredsednik Timmermans virtuelno učestvovati na evropskom okruglom stolu o industriji o evropskom zelenom dogovoru, dok će se u četvrtak komesar Kiriakides praktično sastati sa ministrima zdravlja G7, kao i sa EU naučnom savetničkom platformom o COVID-19.
 

Pročitaj više
 
Savet EU
 
Evrogrupa će se danas sastati na daljinu kako bi razgovarala o makroekonomskim kretanjima i perspektivama politika u evrozoni, međunarodnoj ulozi evra i nedavnim kretanjima u solventnosti korporativnog sektora u svetlu pandemije. Ostali događaji uključuju neformalni sastanak ministara ekonomije i finansija koji će se održati u utorak, kao i neformalni sastanak ministara obrazovanja koji će se održati u petak.
Pročitaj više

 

Copyright © The European Movement International, all rights reserved. Visuals and content provided by the European Movement International

The European Movement International | Place du Luxembourg 2, 1050 Brussels, Belgium