NA EU AGENDI

Vakcine |CoFoE| EUCO
Ove nedelje poslanici će učestvovati na prvom plenarnom zasedanju u godini, fokusirajući se na pitanja kao što su strategija EU za vakcine, rodna ravnopravnost, politička situacija u SAD-u i prioriteti portugalskog predsedavanja Savetom.
U međuvremenu, očekuje se da Evropska komisija ove nedelje usvoji svoju strategiju za jačanje evropske ekonomske i finansijske suverenosti. U četvrtak će lideri EU sazvati samit za procenu zdravstvene krize i programa vakcinacije EU, a u nedelju će Portugal održati predsedničke izbore.

 

Pogledajte celu agendu
Evropski parlament
U utorak ujutro, poslanici Evropskog parlamenta treba da razgovaraju o trenutnom statusu strategije EU za vakcine protiv COVID-19. U sredu je Parlament glasao o izveštaju o ljudskim pravima i demokratiji u svetu za 2019. godinu i odgovoru EU. Za sredu su zakazane rasprave o trenutnoj političkoj situaciji u SAD-u i o predstavljanju programa portugalskog predsedavanja. Glasovi o nekoliko izveštaja FEMM-odbora iznose se kasnije ove nedelje, uključujući rodnu perspektivu u krizi Covid-19, Strategiju EU za rodnu ravnopravnost i učešće žena u digitalnoj ekonomiji.
Pročitaj više

Evropska komisija

U utorak se očekuje da Komisija usvoji svoju strategiju za jačanje evropske ekonomske i finansijske suverenosti. Štaviše, očekuje se da će turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu u četvrtak otputovati u Brisel kako bi se sastao sa svojim kolegom iz EU Đuzepom Boreljom.

Pročitaj više
Savet EU
Ove nedelje ministri u različitim konfiguracijama Saveta biće upoznati sa programom rada portugalskog predsedništva. Ministri za evropska pitanja danas će takođe razmotriti stanje u diskusijama na Konferenciji o budućnosti Evrope. U međuvremenu, Evrogrupa će sazvati i razgovarati, između ostalog, o makroekonomskim neravnotežama u evrozoni nakon krize COVID-19. U utorak će ministri ekonomije i finansija raspravljati o akcionom planu Komisije za rešavanje loših zajmova nakon pandemije COVID-19.
Pročitaj više

Copyright © The European Movement International, all rights reserved. Visuals and content provided by the European Movement International

The European Movement International | Place du Luxembourg 2, 1050 Brussels, Belgium