Mentorska šetnja je tradicionalni i završni događaj u okviru programa „Podeli svoje znanje“ održaće se u subotu 23. novembra 2019. godine. Okupljanje je predviđeno od 11.00 časova, kod ekspoziture Erste banke u Knez Mihailovoj 36 (kod Česme).

Okupljene polaznice, mentorke i alumnistkinje Programa i njihovi gosti, od 11.30 do 12.30 časova prošetaće Knez Mihailovom ulicom, ulicom Kralja Petra, slikanje kod osnovne škole Kralj Petar I i kod konaka Knjeginje Ljubice, Sime Markovića, preko Pop Lukine, Zadarske, Kosančićevog venca, Fruškogorske do KC Grada  i tokom šetnje razgovarati o svojim uspesima i izazovima sa kojima se susreću u profesionalnom i privatnom životu.

Šetnju će završiti dolaskom u KC Grad (Braće Krsmanović 4) i završnom diskusijom o značaju i ulozi mentorstva u našoj zajednici: “Mentorstvo u cilju jačanja položaja žena u društvu i izgradnje snažne ženske mreže”. Inspirativne predstavnice i predstavnici mentorskih i drugih programa podeliće svoje iskustvo:

  • Dragana Jevtić, Kreativno mentorstvo,
  • Olivera Popović, Udruženje poslovnih žena,
  • Biljana Maletin, Akademija ženskog liderstva,
  • Kosana Beker, Mentorski program za žene sa invaliditetom.

Nakon diskusije, naše ovogodišnje polaznice programa uživaće u ceremonijalnom završetku devetog ciklusa Programa uz muzičku pratnju sjajne Drage Mrvoš Mott.

Prve Mentorske šetnje u Srbiji održane su 2008. godine u Beogradu i Nišu, kao deo akcije Globalne ženske liderske mreže i organizacije Vital Voices. Do sada je organizovano 15 Mentorskih šetnji u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Valjevu, Subotici i Kruševcu, sa više od 750 učesnica i učesnika. Kao završni događaj u okviru Programa, šetnja je i prilika za uspešan nastavak uspostavljanog mentorskog odnosa između mentorki i mentorina, dalju razmenu mišljenja i dodatno promovisanje program koji ima za cilj i ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u našem društvu.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Konkurs za novu generaciju programa otvoren je do 30. novembra 2019. godine, a više informacija o projektu i konkursu pogledajte ovde.