Prvi okrugli sto na temu: “Žene u preduzetništvu i biznisu” za polaznice i alumnistkinje programa Podeli svoje znanje održaće se u subotu 29. jun, sa početkom u 10.00h, u Domu omladine. 

Kakva je pozicija žena preduzetnica i žena koje grade karijeru u korporativnom sektoru? Sa kojim izazovima se suočavaju žene pri pokretanju sopstvenog posla, pri upravljanju ili vođenju tima? Da li postoje rodni stereotipi i na koji način se manifestuju? Kakve je uspehe važno proslaviti ? Kakva vrsta podrške je potrebna ženama na putu postanka uspešnih poslovnih liderki? Koliko je značajna ženska solidarnost u poslu? I još puno pitanja, na koja će svojom pričom i iskustvom odgovoriti već uspešne i poznate žene u preduzetništvu i biznisu:

  • socijalna preduzetnica Marijana Savić (Bagel Bejgel),
  • marketing ekspertkinja i konsultantkinja Jovana Miljanović,
  • preduzetnica Sanja Milosavljević (firma Moje gnezdo),
  • izvršna direktorka Maja Šahbaz (Ernst&Young),
  • principal menadžerka i savetnica za mala i srednja preduzeća Bojana Vukosavljević (Evropska banka za obnovu i razvoj).

Razgovor će moderirati Zorana Milovanović, saradnica na projektima rodne ravnopravnosti i solidarne ekonomije Evropskog pokreta u Srbiji.

U drugom delu dana, mentorine i mentorke iz ovogodišnje generacije na programu Podeli svoje znanje, imaće zatvoreni evaluacioni sastanak, kako bi podelile dosadašnje šestomesečno iskustvo i procenile planove za dalji razvoj na programu.