Evropski pokret u Srbiji danas je posetio gospodin Tobias Flesenkemper, šef misije Saveta Evrope u Beogradu, koji je na nedavnoj XXIII godišnjoj skupštini naše organizacije uručio EPuS-u prizanje Saveta Evrope – Zastavu Saveta Evrope. Veliko nam je zadovoljstvo što smo zaslužili ovo značajno priznanje od organizacije koja je svoju kancelariju u Beogradu otvorila pre tačno 20 godina, 16. marta 2001. godine. Priznanje razumemo kao podršku za naše napore u promovisanju evropskih vrednosti na čijim je temeljima i nastala Evropska unija i dodatni je motiv da nastavimo već 29 godina dugu borbu EPuS-a za demokratsku i prosperitetnu Srbiju. 

Današnja poseta upriličena je povodom postavljanja zastave na balkon naše kancelarije, u ulici Kralja Milana 31, u Beogradu, i to simbolično na 8. mart, Međunarodni dan žena. Evropski pokret u Srbiji već 11 godina radi na osnaživanju žena kroz projekat Podeli svoje znanje i brojne druge projekte usmerene na ekonomsko i svako drugo osnaživanja žena.  

Verujemo da svaka, pa i simbolična aktivnost, svaki gest pripadnosti, čini korak bliže mestu koje Srbiji pripada u evropskoj zajednici naroda i zemalja.