FORUM MLADIH

 

Forum mladih je programsko telo Evropskog pokreta u Srbiji, osnovano 2014. godine  na inicijativu Generacije 21, kolektivnog člana EPuS-a, u cilju jačanja aktivizma mladih, uključivanja u aktuelne tokove omladinske politike i promocije evropskih vrednosti i tekovina u okviru procesa evropske integracije Republike Srbije.

 

Vizija…

    Predsednik Foruma

Đorđo Cvijović

forumladih(at)emins.org

Oslanjamo se na višedecenijsko iskustvo Evropskog pokreta u Srbiji u radu sa mladima i težimo, motivisano i kontinuirano, podsticanju mladih u Srbiji na participaciju i zastupanje stavova o temama koje su za njih značajne. Cilj raznovrsnih  aktivnosti koje realizujemo je  unapređenje položaja mladih, podsticanje njihove mobilnosti i osnaživanje omladinske participacije.

 

Koraci Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji…

Forum mladih neguje vršnjački (peer-to-peer) pristup i nastoji da politike EU  približi mladima kroz neformalnu edukaciju. Pored toga, trudimo se da ukažemo na mogućnosti uticaja mladih na proces evropske integracije Srbije i koristeći zanimljiv sadržaj informišemo mlade o aktuelnim temama koje se tiču njihove sadašnjosti i budućnosti.

Podstičemo mlade na preduzimanje inicijativa, umrežavanje i jačanje saradnje i mobilnosti na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Pri tom, želimo da ukažemo donosiocima odluka na potrebe mladih i probleme sa kojima se najčešće susreću.

Veliki značaj pridajemo afirmaciji mladih na lokalu, prvenstveno podizanjem nivoa i kvaliteta informisanosti o procesu EU integracije Srbije i ukazivanjem na mogućnosti njihovog uključivanja u sam proces.

 

Najvažnije aktivnosti koje Forum mladih sprovodi uključuju:

Detalje o projektu ”EnlargEUrope” u čiju realizaciju su uključeni članovi Foruma možete pogledati OVDE.

 

I ti možeš biti deo Foruma mladih!

Članstvo Foruma obuhvata mlade od 15 do 30 godina starosti sa različitom obrazovnom i društvenom pozadinom, kao i profesionalnim usmerenjem. Forum mladih radi sa mladima i za mlade iz svih socijalnih, ekonomskih, i obrazovnih slojeva. U svom radu čvrsto poštuje i promoviše načela rodne ravnopravnosti, kao i inkluziju i osnaživanje mladih sa posebnim potrebama.

Želiš da postaneš naš član? Pošalji CV i motivaciono pismo na forumladih(at)emins.org.

Aktivnosti i projekti Foruma mladih

  • EnlargEUrope Facelook, Kraljevo, 11. dec. 2018
EnlargEUrope Facelook, Kraljevo, 11. dec. 2018

DELITE ISKUSTVA I UTISKE, TAKO SE MENJA SVEST

December 12th, 2018|Comments Off on DELITE ISKUSTVA I UTISKE, TAKO SE MENJA SVEST

U kraljevačkom hotelu Turist, 11. decembra održana je Facelook diskusija u okviru projekta ”EnlargEUrope”  na kojoj je govorio poznati srpski glumac Bojan Perić. Jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije i publici dobro poznat po ulogama [...]

FORUM MLADIH EPUS TRAŽI NOVE ČLANOVE!

October 16th, 2018|Comments Off on FORUM MLADIH EPUS TRAŽI NOVE ČLANOVE!

Ako imaš između 15 i 30 godina, zanima te aktivizam, omladinska politika i proces evropskih integracija, kao i to kako možeš da utičeš na svoju zajednicu i poboljšanje položaja mladih u društvu, onda nastavi da [...]

NACIONALNI KONKURS ZA ESEJE NA TEMU: “ZAPADNI BALKAN ZA 20 GODINA – IZAZOVI I MOGUĆNOSTI”

June 15th, 2018|Comments Off on NACIONALNI KONKURS ZA ESEJE NA TEMU: “ZAPADNI BALKAN ZA 20 GODINA – IZAZOVI I MOGUĆNOSTI”

U sklopu projekta „REACT!“ koji podržava Regionalna kancelarija za saradnju mladih, Evropski pokret u Srbiji otvara konkurs za najbolje eseje na temu „Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti”.  Poziv je otvoren od [...]