U subotu, 26. maja, učesnice programa „Podeli svoje znanje“ dobile su potvrdu da se uz igru uvek najbolje uči! Tokom tri sata igranja igre TriP (3 – People, Profit, Planet), učesnice su prolazile kroz različite faze i situacije pri vođenju preduzeća i upoznale se sa konceptom socijalnog preduzetništva! Nizale su se lekcije poput onih da je dobra ideja uvek dobra stvar, ali dobra ideja sa dobrim planom je najbolja stvar, kao i da su iznenađenja prirodna pojava i da je u redu napraviti grešku, ali je najvažnije nastaviti dalje do krajnjeg cilja! Važna je i poruka igre da je u preduzetništvu pored profita, ako ne važnije, onda bar jednako važno baviti se ljudima i planetom! Igranje TriP-a, pružilo je priliku učesnicama i da artikulišu svoje poslovne ideje, te da saznaju odakle da krenu, kao i šta će ih čekati na dinamičnom putu preduzetništva! Društvena igra “TriP” je edukativna igra na tabli osmišljena s ciljem da igrače nauči osnovama socijalnog, odnosno društvenog preduzetništva, a autor igde je Centar za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP.

Pobedile su one koje su bile najposvećenije kreiranju strategije, ali okrugli sto – „Sad ja pre(d)uzimam!“ su sve dočekale sa osmehom i velikim iščekivanjem. Okrugli sto – „Sad ja pre(d)uzimam“  otvorila je Svetlana Stefanović – menadžerka projekta Podeli svoje znanje, predstavivši pregled stanja u kojem se nalazi žensko preduzetništvo i podstakla uspešne preduzetnice iz različitih oblasti da podele svoja iskustva. Milica Čalija – osnivačica i suvlasnica Anđeli kolači, govorila je o svojim izazovima u pokretanju i širenju svog sladokusnog biznisa. Navodila je kako je važno imati misiju i kako preduzetništvo nije cilj sam po sebi, već da stvarajući proizvod ili uslugu, mi stvaramo mnogo veću vrednost za svakog pojedinačno. Sanida Klarić – osnivačica i vlasnica BIO Idea sapuni, prenela je učesnicama programa svoja iskustva, kao i kako je to bilo raditi za veliku kompaniju, a kako pokrenuti svoju. Na kraju, Sanida je istakla da je važno da mislimo na druge i pomažemo jedni drugima, kao što ona to radi pružajući besplatno znanje i obuku ugroženim kategorijama kako da uspeju da ostvare prihod. Tatjana Obradović Tošić – preduzetnica i pokretačica kadonavodi.com davala je praktične savete učesnicama programa, između ostalog i o tome  kako da balansiraju između poslovnog i privatnog života. Sanja Milosavljević – osnivačica i vlasnica Moje gnezdo, inspirisala je učesnice programa pričom o prednostima i užitku domaće ručne proizvodnje i poslala poruku da i male firme nose veliki uspeh! Nakon deljenja svog znanja i iskustva preduzetnice su kroz metodologiju speed dating razgovarale o poslovnim idejama naših učesnica i davale im praktične i konkretne savete za razvoj svake ideje pojedinačno, dok su učesnice postavljale pitanja i usvajajući znanje jačale svoje inicijative!

Okrugli sto je učesnicama programa omogućio da čuju različite priče sa istom inspiracijom i ohrabrenjem da – ONE MOGU da PREDUZMU!