Pozivamo sve zainteresovane službenike javnih institucija i institucija lokalne samouprave, članove organizacija civilnog društva, predstavnike medija i poslovnog sektora, kao i studente sa severa Kosova da se prijave na konkurs u okviru projekta ‘’Škola evropske integracije 2018’’.

Školu evropske integracije organizuje Kosovska Fondacija za otvoreno društvo u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji i NVO AKTIV. Više o projektu pročitajte ovde.

Nakon početne zajedničke radionice, program škole će biti podeljen na 2 tematske oblasti/ radne grupe. Dvodnevne radionice za svaku od grupa će se održavati svake druge nedelje, na srpskom jeziku od strane renomiranih stručnjaka iz oblasti evropskih integracija. Kandidati će se opredeliti za jednu od dve ponuđene tematske oblasti:

 • Vladavina prava koja obuhvata 3 tematske radionice:
 1. Watchdog aktivnosti NVO
 2. Vladavina prava na lokalu 
 3. Bezbednost 
 • Zaštita životne sredine i ekološka politika– koja obuhvata 3 tematske radionice:
  1. Zaštita životne sredine i ekološka politika
  2. Prirodni resursi: energetski potencijali na lokalu
  3. Lokalni ekonomski razvoj i socijalno preduzetništvo

Tokom programa biće organizovane i dve studijske posete (Beogradu i Prištini) kao i jedan regionalni seminar. Svi troškovi biće pokriveni od strane organizatora.

Prijave su otvorene kako za nove, tako i za polaznike prethodnih ciklusa Škole evropskih integracija. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti:

 • Tako što će svoju biografiju, popunjenu prijavu i pismo preporuke poslati na: sei@ngoaktiv.org (obavezno koristite prijavu koju možete pronaći OVDE)
 • Lično, tako što ćete svoju biografiju, popunjenu prijavu i pismo preporuke dostaviti u kancelarijama NVO ,,Aktiv”, Kralja Petra I, 183a (obavezno koristite prijavu koju možete pronaći OVDE )

Krajnji rok za prijavljivanje je 28. jun 2018.

Ukoliko imate nedoumica ili pitanja možete nas kontaktirati na: sei@ngoaktiv.org ili na tel: +381 62 1665447.