Evropski pokret u Srbiji i Forum za međunarodne odnose EPuS-a sa najdubljim žaljenjem primili su vest da je u Novom Sadu preminuo ambasador Milan Simurdić, nekadašnji potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji i predsednik Foruma za međunarodne odnose.

Ambasador Simurdić ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Evropskog pokreta u Srbiji i dao veliki doprinos izgradnji evropske Srbije, normalizaciji i poboljšanju odnosa sa susedima i boljem razumevanju sveta.

Imao je jasnu viziju moderne i demokratske Srbije u Evropi, dobrog suseda i partnera zemljama Balkana i voljenog doma za buduće generacije.

Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za Evropski pokret, Forum za međunarodne odnose i sve njegove prijatelje i poštovaoce.

Izražavamo najdublje saučešće porodici Milana Simurdića.

Ispraćaj će biti održan u subotu, 7. marta 2020. godine, u 12 časova na novosadskom Gradskom groblju.

 

Milan Simurdić je bio ambasador Srbije i Crne Gore u Hrvatskoj od 2001. do 2005. godine, zatim ambasador Srbije u Norveškoj, od 2010. do 2015. godine.

Rođen je 13. jula 1953. u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a potom je radio u Odboru za međunarodnu saradnju u Izvršnom veću Vojvodine, kao i u Saveznom sekretarijatu za vanjske poslove.

Bio je ekspert za pitanja energetske bezbednosti.

Bio je predsednik Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji i potpredsednik EPuS-a od 2008. do 2010. godine.