KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

SVE VESTI

FOTO-KONKURS: Položaj žena u društvu
23.05.2017

Akademija dijaloga za mlade žene otvorila je foto-konkurs na temu: Položaj žena u društvu u Beogradu i Prištini.

Konkurs je otvoren od 5. maja do 5. juna za sve zainteresovane, bez obzira na rod, godine ili nacionalnost. Nebitno je da li su fotografije uslikane profesionalnim aparatom. Bitna je poruka koju te fotografije treba da prenesu, jer zajedno možemo da učinimo položaj žena u društvu vidljivijim!

BROŠURA EU U OČIMA GRAĐANA/KI U ŠTAMPI OD JUNA
23.05.2017

Poslednji sastanak na projektu EU u očima građana/ki je održan 19. maja u Parizu i na njemu su pored predstavnika partnerskih organizacija, prisustvovali i studenti Univerziteta Sorbona. Na sastanku je prezentovana brošura koja će biti dostupna na svih 10 jezika učesnika projekta u drugoj polovini godine.

PRAVNA DRŽAVA I VLADAVINA PRAVA BRIŠU DISKRIMINACIJU
19.05.2017

Tema zabrana diskriminacije podrazumeva potrebu da se uspostavi neposredan odnos sa građanima u vidu otvorenih rasprava i javnih tribina o vladavini prava, kako bi se uvidelo u kojoj meri su evropske vrednosti uticale na svest o nedopustivosti diskriminacije u Srbije, zaključak je debate “Srbija i EU: Zabrana diskriminacije kroz jednakost i jedinstvo”, održane u četvrtak, 18. maja u Velikoj sali Pomoravskog upravnog okruga u Jagodini.

EPUS U POSEBNOJ RADNOJ GRUPI ZA IZRADU AKCIONOG PLANA ZA SPROVOĐENJE STRATEGIJE REFORME JAVNE UPRAVE
18.05.2017

Evropski pokret u Srbiji primljen je u članstvo Posebne radne grupe za izradu Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave za period 2018-2020, kao član iz reda organizacija civilnog društva. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave započinje proces izrade Nacrta akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave u Republici Srbiji za period 2018-2020. godina. U skladu sa prethodnim iskustvom izrade Strategije i Akcionog plana, rad Posebne radne grupe će se odvijati u podgrupama, koje su određene kroz posebne ciljeve Strategije i Akcionog plana u prethodnom periodu.

POSLEDNJI RADNI SASTANAK NA PROJEKTU EU U OČIMA GRAĐANA/KI
18.05.2017

Poslednji sastanak na projektu EU u očima građana/ki će se održati 19. maja u Parizu. Sastanak će biti svečanog karaktera i na njemu će predstavnici svih partnerskih organizacija izložiti svoj dosadašnji rad i prezentovati projekat, svako iz svog ugla, kao i zašto su ovakvi projekti bitni za građane država iz kojih dolaze. Predstavnici partnerskih organizacija iz Poljske, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine će o brošuri nastaloj tokom projekta razgovarati sa studentima Univerziteta Sorbona.

EU SE PRIDRUŽILA MEĐUNARODNOJ KONVENCIJI ZA BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA
16.05.2017

Evropski savet je 11. maja 2017. godine usvojio dve odluke o potpisivanju Konvencije Saveta Evrope (Istanbulska konvencija) o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici. 


Odlukom da se pridruži Istanbulskoj konvenciji, Evropska unija potvrđuje svoju posvećenost borbi protiv nasilja nad ženama na njenoj teritoriji i na globlanom nivou i jača postojeći pravni okvir i njegovu sposobnost da deluju. 

BLOG: TIRANA - TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO
11.05.2017

Pročitajte doživljaj i utiske Nine Cvetanović iz Foruma mladih, koja je učestvovala u Evropskoj akademiji u Tirani, organizovanoj u okviru aktivnosti Zajedničkog centra za odnose Srbije i Albanije

KONKURS: najbolji mem na temu osnaživanja žena koje su preživele nasilje
09.05.2017

U saradnji sa WAVE Network, a u okviru WAVE Step Up kampanje, Udruženje Fenomena raspisalo je konkurs za najbolji mem na temu osnaživanja žena koje su preživele nasilje. 

Konkurs je namenjen mladima iz čitave Srbije koji se mogu prijaviti individualno ili grupno. Rok za prijavu je 12. avgust 2017. godine do 23:59 .

GRČKA KRIZA ILI BREME NOVOG ATLASA
05.05.2017

Dok traju pregovori o predloženim radno-pravnim i penzionim reformama koje su njeni međunarodni kreditori postavili kao preduslove za novu finansijsku podršku, čini se da Grčku razapinju tri konja koji vuku svaki na svoju stranu, uz sve glasnije vapaje naroda. MMF, kreditori EU predvođeni Nemačkom i naposletku Vlada koju vodi Siriza, izgleda da nisu sasvim svesni nevolja sa kojima se suočavaju grčki građani. Svima su njima, poput tih zamišljenih konja, oči prikovane na ono što smatraju poželjnim ishodom.

NOVI POLET ZA EVROPU
05.05.2017

Evropski pokret u Srbiji i ove godine obeležava Dan Evrope, 9. maj, nizom manifestacija organizovanih u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom i Mrežom Evropskog pokreta u Srbiji. Moto ovogodišnjih događaja je Novi polet za Evropu koji poziva na razgovor i zajedničko traženje rešenja za izazove pred evropskim društvima.123456 Idi na stranu:
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 • Kancelarija za evropske integracije

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus