KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

SVE VESTI

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE MILICE
17.11.2017

Program mentorstva je naišao u pravom momentu u mom životu i kao nijedno dosada slično iskustvo, bio je pravi izbor i podrška u mojim nastojanjima da ničinim pozitivnu promenu i lično zadovoljstvo učinjenim. Nije čak poenta ni ojačati koliko biti deo jedne mase koja se kreće i razvija, koja je spremna da raste (a čini mi se doživotno)... Ta gomila žena u jednom mestu ima dovoljno energije da pokrene stihije i letargije, ta masa žena kad je zajedno ne zna za strah i prepreke. 

UDRUŽIVANJE U ZADRUGE I EVROPSKI FONDOVI ZA RAZVOJ NA RURALU
15.11.2017

Svako četvrto selo u Srbiji, njih oko 1.200, na putu je nestajanja. Od deset radnika koji su ostali bez posla, šest bi moglo da se zaposli u ruralnim područjima Srbije. Povratak u ruralna područja ne znači vraćanje radnika motici, već njihovo zapošljavanje u šumarstvu, vodoprivredi, uslužnim delatnostima, zanatstvu, socijalnoj ekonomiji, industrijskim pogonima čija proizvodnja ne ugrožava ekološku ravnotežu. 

 
IZ UGLA NAŠE POLAZNICE JASNE
15.11.2017

Sada, godinu dana od trenutka prijavljivanja, i dalje imam jako puno nerazrešenih pitanja u glavi. Međutim, počela su da me čine makar malo manje nervoznom. Zastajem, i razmišljam o njima racionalnije. Pričala sam sa drugim mentorinama o njihovim nedoumicama. I one imaju slične strahove i raskrsnice u glavi. Prihvatam ih sve više kao odraz živosti naših snova. Želimo da se pitamo i proveravamo da li smo na pravom putu. I to je zapravo i dobro, ne prihvatamo da budemo tek tako bacane kako nas nose životni događaji. 

RADIONICA O PRAĆENJU PRIMENE ZAKONA O ZAPOSLENIMA NA LOKALU
13.11.2017

Interaktivna radionica o kvalitetu i dostupnosti javnih usluga u procesu reforme javne uprave, namenjena lokalnim organizacijama civilnog društva, održana je od 20 do 21. oktobra u Niškoj Banji. Tematski radionica je ovoga puta bila usmerena na mehanizme i ulogu lokalnih organizacija civilnog društva (OCD) u procesu praćenja i evaluacije primene Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave. 

UNAPREDITI POVERENJE I RAZUMEVANJE IZMEĐU ALBANSKOG I SRPSKOG DRUŠTVA
06.11.2017

Prestonica Albanije bila je krajem oktobra domaćin dvodnevnog „Tirana Foruma“, međunarodnog skupa koji su organizovali Albanski institut za međunarodne studije (AIIS) i Evropski pokret u Srbiji. Reč je o dijalogu u kojem drugu godinu zaredom učestvuju predstavnici državnih institucija, diplomate, predstavnici regionalnih organizacija i civilnog društva iz dve zemlje, kao i stručnjaci iz različitih oblasti društvenog života, sa ciljem podizanja stepena poverenja i razumevanja između albanskog i srpskog društva, kao i unapređenja kvaliteta ukupnih međusobnih odnosa.

MENTORSTVOM DO RAVNOPRAVNIJEG I USPEŠNIJEG DRUŠTVA!
04.11.2017

Tradicionalna „Mentorska šetnja“ održana je juče 4. novembra u Beogradu, kako bi bila skrenuta pažnja na žensku solidarnost i značaj mentorstva za osnaživanje žena u Srbiji. Centralnim ulicama prestonice prošetalo je više od sedamdeset mentorki i mentorina „Podeli svoje znanje“, mladih žena, budućih liderki, uspešnih žena iz oblasti biznisa, javnog života, kulture i nevladinog sektora.

Nakon šetnje, u Kulturnom centru „Grad“ organizovana je svečana dodela sertifikata za uspešno pohađanje programa. Mentorke i mentorine sa prisutnima su podelile zašto je mentorski rad značajan za profesionalni i lični razvoj, kao i koliko je njima lično značilo učešće u programu „Podeli svoje znanje“. Druženje je nastavljeno uz koncert učesnica „Rok kampa za devojčice“. 

DODELJENI MALI GRANTOVI ZA PROJEKTE INFORMISANJA O EU NA LOKALU
01.11.2017

Deset organizacija čiji su predlozi pobedili na konkursu „Evropa za mene“ u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji danas je potpisalo ugovore o finansiranju inovativnih projekata i informativnih kampanja o Evropskoj uniji na lokalu. Želeći da građanima Srbije približi proces evropske integracije i predstavi koristi, ali i obaveze članstva u EU, Evropski pokret u Srbiji je krajem avgusta objavio poziv za predloge projekata, na kome su pravo učešća imale lokalne organizacije civilnog društva, biblioteke, univerziteti i mediji.

ŠKOLA EVROPSKIH INTEGRACIJA: O SOCIJALNOJ POLITICI EU, STRATEGIJI 2020 I RAZVOJA SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA
30.10.2017

U okviru projekta Škola evropskih integracija za polaznike iz severne Mitrovice, prošle nedelje u prostorijama Centra civilne energije, održana su predavanja na 3 različite teme: Socijalna politika EU: Razvoj programa za poboljšanje uslova života i rada, Socijalno preduzetništvo u Srbiji – stanje i perspektive, Evropa 2020: strategija za pametni, održivi i inkluzivni rast.

SAOPŠTENJE NACIONALNOG KONVENTA O EU POVODOM ALTERNATIVNOG IZVEŠTAVANJA O NAPRETKU U PROCESU PRISTUPANJA
30.10.2017

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji, povodom pisma Ministarstva za evropske integracije i Pregovaračkog tima, kojim se u negativnom tonu komentariše izveštaj koalicije prEUgovor oko nedostatka napretka u reformama u Poglavljima 23 i 24, podseća da je saradnja države i civilnog društva oblast predviđena političkim kriterijumima za članstvo u Evropskoj uniji, a detaljnije opisana u Smernicama Evropske unije za podršku civilnom društvu u regionu proširenja 2014-2020. 

ZAJEDNO SMO JAČE #ŽENAŽENI!
30.10.2017

U subotu 28. oktobra smo na evaluacionom sastanku pod nazivom "Svaki kraj je novi početak", koji je ujedno i pretposlednji događaj na programu, razgovarale o najvažnijim trenucima tokom Programa koji su osnažili mentorine i mentorke. Sastanak je bio dobra prilika da se zajedno osvrnu na ono što su uradile i postigle i na razmotre naredne korake.

Završni događaj na programu je tradicionalna Mentorska šetnja koja se održava 4. novembra, kada će mentorke i mentorine dobiti i sertifikate za učešće u Programu, ali i uživati u koncertu učesnika Rok kampa za devojčice.123456 Idi na stranu:
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 • Kancelarija za evropske integracije

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus