Evropski pokret u Srbiji i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu uspostavili su saradnju kako bi zajedno promovisali vrednosti ravnopravnosti, solidarnosti, tolerancije i davanja doprinosa razvoju umetnosti i kulture u Srbiji, kroz aktivnosti civilnog društva.

Saradnja obuhvata sve oblike i procese povezivanja i delovanja u oblastima od zajedničkog interesa, a naročit akcenat stavljen je na razmenu informacija, organizaciju zajedničkih edukativnih i promotivnih aktivnosti, inciranje i realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

Kao rezultat ove inicijative na programu “Podeli svoje znanje” u pripremi je dvanaestomesečni podcast serijal o alumnistkinjama i saradnicama na Programu koji već 10 godina stvara i neguje mrežu uspešnih i solidarnih žena koje inspirišu svojim profesionalnim i ličnim uspesima u borbi za bolji položaj žena u našem društvu.

 

Podeli svoje znanje podcast serijal pod nazivom “We Show – We Grow” emitovaće se mesečno tokom 2020. godine, sa ciljem deljenja znanja i iskustva, primera uspešnih priča alumnistkinja na Programu sa širom društvenom zajednicom. Serijal se sastoji od 24 epizode koje će u autentičnom prostoru Fakulteta dramskih umetnosti snimati sjajni tim mladih i uspešnih saradnika za dizajn zvuka, video snimanje i produciranje sa Fakulteta.

Podeli svoje znanje podcast serijal pod nazivom “We show – We grow” emitovaće se preko zvaničnog Youtube kanala Evropskog pokreta u Srbiji, a biće deljeni i na društvenim mrežama i zvaničnim sajtovima partnerskih organizacija.

Prvi promo podcast iz serijala “We Show – We Grow” biće emitovan krajem novembra 2019. godine.

 

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Program partnerski realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banka, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji od 2010. godine.