Digitalne platforme i radnička prava

Ovonedeljni evropski naslovi fokusiraju se na nedavna dešavanja koja uključuju platformu o radničkim pravima i „ekonomiju svirke“ nakon što je Komisija u sredu pokrenula konsultacije o platformi za prava radnika. Bacimo pogled na izveštavanje na Malti, Španiji, Portugaliji i Italiji.

Poraz taksi vožnje za Uber
Times of Malta izveštava o nedavnoj presudi Vrhovnog suda Velike Britanije o pravima radnika Ubera. Vrhovni sud ponovio je odluku tri prethodna suda, navodeći da vozače Ubera treba smatrati normalnim radnicima koji imaju pravo na minimalnu platu, praznike i socijalnu zaštitu. Ova bitka nastavlja se u poslednje četiri godine, jer je Uber tvrdio da su vozači samozaposleni jer nemaju fiksni raspored i imaju slobodu da pronalaze putnike putem konkurentskih aplikacija. Međutim, nakon presude, Jamie Heivood, menadžer Ubera u severnoj i istočnoj Evropi rekao je da će Uber poštovati ovu odluku i pokušati da postigne promene koje vozači očekuju. Presuda bi mogla imati dalekosežne posledice po ekonomiju koncerata uopšte. To može uticati na druge mrežne platforme koje predlažu kratkoročni ugovor, kao što je Deliveroo.
Ceo članak
Cinco Dias izveštava da je Evropa sada prva linija bitke oko prava radnika i ekonomije koncerata, jer se pravila pooštravaju u zemljama poput Španije i Velike Britanije i jedu profit divova poput Ubera. U Španiji, ministarka rada Lolanda Diaz želi da uspostavi zakon koji primorava kompanije za dostavu hrane da angažuju svoje kurire umesto da deluju kao posrednici. U narednim mesecima, Evropska komisija će dati preporuke u vezi sa zakonodavstvom vezanim za ekonomiju koncerata koja bi poslužila kao model za celu EU.
Ceo članak
Ne oduzimajte nam prava!
Diario de Noticias izveštava da je Međunarodna organizacija rada (ILO) tvrdila da zemlje treba da rade na tome da garantuju prava kolektivnog pregovaranja radnicima na digitalnim platformama kao što su Uber i Glovo. Dok zemlje poput Irske i Španije osiguravaju slobodu sindikata radnicima koji rade sa koncertima, u Portugalu postoji nejasnoća oko pristupa kolektivnim pregovorima za te radnike. Dok je Sindikat radnika u drumskom i transportnom saobraćaju (STRUP) u svakodnevnom kontaktu sa vozačima koji rade za platforme Uber i Freenov, situacija za ostale radnike koji rade van saobraćaja ostaje nejasna. U pojedinačnom sektoru putničkog prevoza do danas postoji samo jedan kolektivni ugovor za taksije za koji STRUP tvrdi da je zastareo.
Ceo članak
Algoritam šizma
Vired Itali izveštava da su radna prava dostavljača na koncertnim platformama još jednom dovedena u pitanje. Pre godinu dana, italijanski Vrhovni sud doneo je presudu u kojoj je rečeno da vozače Foodore treba smatrati zaposlenima, a ne samozaposlenima i treba imati pravo na beneficije za radnike. Ove godine, milanski javni tužilac suočio se sa Uber Eats, Just Eat, Deliveroo i Glovo. Otkriveno je da ove aplikacije koriste algoritme za procenu performansi koji određuju vremenske intervale za vozače. To znači da ove kompanije velikim delom smanjuju autonomiju vozača i stoga ih treba smatrati zaposlenima, a ne samozaposlenima. Javni tužilac tvrdi da je situacija alarmantna, jer algoritam obavezuje vozače da prihvate sve naredbe i dostave hranu što je brže moguće. Slučaj je završen izricanjem kazne u iznosu od 733 miliona evra za ove aplikacije. Slični zakoni usvojeni su u Francuskoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji.
Ceo članak