NA EU AGENDI

EUROGRUPA | COVID-19 VARIJANTE | EU-GRUZIJA

Ove sedmice sastanci odbora održavaju se u Evropskom parlamentu, gde će poslanici sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i Evropskom agencijom za lekove razgovarati o varijantama COVID-19 i efikasnosti vakcina.

Koledž će se sastati u sredu kako bi se razgovaralo o COVID-19 i digitalnim zelenim sertifikatima dok se Eurogroup sastaje danas. Ove nedelje održava se I  nekoliko neformalnih sastanaka ministara, zajedno sa Savetom za pridruživanje EU-Gruzija.

 

Pogledajte celu agendu

Evropski parlament

Parlament će ove nedelje održati razne sastanke odbora. Značajni sastanci uključuju današnji sastanak odbora ENVI o varijantama COVID-19 i o tome koliko su vakcine protiv njega efikasne sa predstavnicima EMA-e, ECDC-a i SZO, dok će odbor CULT u utorak razgovarati o tome kako A.I. tehnologije utiču na kulturu, obrazovanje i audio-vizuelni sektor. U četvrtak će biti i medijski događaj na kojem će se razgovarati o tome kako odgovoriti i regulisati dezinformacije bez podrivanja demokratije.

Pročitaj više

Evropska komisija

Koledž će se sastati u sredu kako bi se razgovaralo o COVID-19, kao i o digitalnom zelenom sertifikatu. U utorak će biti održane dve kraljevske posete, jer predsednik von der Leien prima kralja Jordana kralja Abdulaha II Ibn Al Husseina, dok je komesar Timmermans posetio belgijskog kralja Filipa. Poverenice Urpilainen i Dalli prisustvovaće Komisiji UN-a za status žena tokom cele nedelje, a poverenice Dalli i Jourova evropskom samitu protiv rasizma u petak. Visoki predstavnik Borrell predsedavaće Većem za pridruživanje EU-Gruzija u utorak, a komesar Varhelii će takođe prisustvovati.

Pročitaj više
Savet EU
Ova sedmica je puna sastanaka, počev od danas sastankom ministara za zapošljavanje i socijalnu politiku na kojima se razgovaralo o primeni evropskog stuba socijalnih prava i situaciji jednakosti i nediskriminacije u EU, dok ministri spoljnih poslova i unutrašnjih poslova razgovaraju o migracijama i azilu. Evrogrupa se takođe danas sastaje kako bi razgovarala o uticaju pandemije na različite sektore ekonomije evrozone. Sutra se ministri ekonomije i finansija EU fokusiraju na digitalno oporezivanje i ekonomski oporavak Evrope od pandemije i sastanak ministara zdravlja na kojem će se razgovarati o planu za borbu protiv raka i COVID-19. Savet za pridruživanje EU i Gruzije takođe će se održati sutra. U četvrtak ministri zaštite životne sredine razgovaraju o strategiji EU za prilagođavanje klimatskim promenama.
Pročitaj više

 

Copyright © The European Movement International, all rights reserved. Visuals and content provided by the European Movement International

The European Movement International | Place du Luxembourg 2, 1050 Brussels, Belgium