Da je deljenje znanja uz solidarnu podršku među ženama put ka većoj rodnoj ravnopravnosti zagovaraju i učesnice programa Podeli svoje znanje. U susret 14. generaciji mentorskog programa za žene „Podeli svoje znanje“ svoj pogled na iskustvo Programa i kako navode „priče koje zapravo predstavljaju život“, u ovom kratkom filmu podelile su alumni učesnice, saradnice i prijateljice Programa, kao i organizatorke ispred Evropskog pokreta u Srbiji.

Šta je mentorstvo značilo na ličnom i profesionalnom planu u okviru Programa, koliko je mentorstvo generalno snažan model saradnje i razvoja solidarnosti, a u ovom slučaju, i izgradnje snažne ženske mreže, zbog čega je važno da se Program iz Srbije širi i na celokupan prostor Zapadnog Balkana i šta to predstavlja za život žena na ovim prostorima pogledajte u kratkometražnom filmu „Deljenjem znanja do rodne ravnopravnosti“.

U izradi filma učestvovale su sagovornice: Milica Batričević, alumni mentorina i aktivistkinja, Katarina Ejdus, alumni mentorina i socijalna preduzetnica, Nataša Niškanović, saradnica Programa, konsultantkinja za komunikacije i socijalno preduzetništvo i Jadranka Milićević, direktorka Fondacije Cure u Bosni i Hercegovini i Dragana Đurica, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji.

Evropski pokret u Srbiji nastavlja da razvija i implementira program Podeli svoje znanje u Srbiji, kao i u Bosni i Hercegovini uz saradnju sa Fondacijom Cure. Svesrdnu podršku i zahvalnost dugujemo Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, kao i Misiji OEBS u Srbiji.

Ostanite sa nama i pratite razvoj Programa koji podstiče stvaranje jake ženske mreže i ženske sinergije koja radi na unapređenju ukupnog ženskog položaja u društvu.

Autorka: Milica Batričević

Kamera: Miljan Savović

Montaža: Miljan Savović

Produkcija: BeFem, 2023

Ako ste kompanija ili organizacija koja želi da podrži program Podeli svoje znanje i Evropski pokret u Srbiji, možete ih kontaktirati na office@emins.org .

Film je nastao u okviru projekta ”Razvoj uslova za regionalnu implementaciju mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje – Bosna i Hercegovina”, čiju realizaciju je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji. Iznešeni stavovi ne predstavljaju nužno stavove Ambasade, te je za sadržaj isključivo odgovoran Evropski pokret u Srbiji.