U petak, 12. juna u Evropskom pokretu u Srbiji, okupili su se svi predstavnici i predstavnice 25 organizacija članica mreže Različitosti nas ujedinjuju. Nakon potpisivanja dokumenata i kreiranja uspomene za sjajan početak saradnje u okviru Mreže, predstavnici i predstavnice su bili u prilici da razgovaraju o narednim koracima u okviru projekta „Različitosti nas ujedinjuju“ kao i da detaljnije razmene iskustva i ideje o svojim inicijativama i radu.

Mreža Različitosti nas ujedinjuju, zvanično je osnovana na video-konferenciji 27. aprila 2020. godine, a pored predstavnika i predstavnica 25 organizacija članica, osnivanju je prisustvovao i predstavnik Delegacije EU u Srbiji. Nakon zvaničnog osnivanja, ukazala se sjajna prilika za susret uživo i druženje u okviru Mreže.

Osnovni cilj kreiranja Mreže predstavlja uspostavljanje institucionalne podrške za promociju interkulturalnog dijaloga i različitih kultura u Srbiji.  Društvo otvoreno za različite kulture, koje neguje raznovrsnost tradicija i identiteta i time u pravom smislu doprinosi evropskim vrednostima je društvo kojem teže sve članice Mreže.

Misija Mreže je osnaživanje mladih za razumevanje interkulturalnosti i kulturne raznolikosti i promociju ovih vrednosti u Srbiji, kroz jačanje kapaciteta organizacija koje rade sa mladima.

Projekat Različitosti nas ujedinjuju, u okviru kojeg je osnovana istoimena Mreža, realizuje se u periodu od januara 2020. do januara 2022. godine, a sufinansiran je iz Programa Evropske unije Podrška civilnom društvu (Civil Society Facility).

#EuzaTebe #različitostinasujedinjuju