Zemlja Buđžet Procenat realizovan od strane EPuS Broj angažovanog osoblja
Srbija N/A 100%1 + 4
Naziv klijenta Izvor finansiranja Datumi
(početak-završetak)
Naziv partnera
Nacionalne manjine i Srbi u Preševu, Bujanovcu i Medveđi – predstavnici lokalnih vlasti, predstavnici Republike Srbije, civilno društvo…Ambasada Velike Britanije u Beograduseptembar 2004 – mart 2005British Association for Central and Eastern Europe (BACEE)
Opis projekta

Info Point i BACEE su predložili projekat-nastavak o multi-etničnosti u Južnoj Srbiji koji bi uključivao dvodnevni seminar i poršku najboljim predlozima proizašlim iz akcionih planova učesnika a koji bi doprineli poboljšanju situacije i etničkih odnosa u Južnoj Srbiji.

Gospođa Stela Gilmartin, administrator za jednakost, gradska skupština Belfasta i gospođa Doroti Mek-Ki, “Key Consulting”, održale su, 18. i 19. oktobra 2004.godine, dvodnevni seminar o multietničnosti u Južnoj Srbiji. I gđa Gilmartin i gđa Mek-KI imaju značajno iskustvo u radu u ovoj oblasti u Severnoj Irskoj kao i u oblasti seminarskih tehnika kao što su Pestle, Brain Map, Brainstorming and Images. Učesnici su bili predstavnici lokalnih zajednica i lokalnih vlasti iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, vođe verskih zajednica, javni službenici, mediji i međunarodne organizacije.

Učesnici su sačinili okvirne akcione planove, individualno ili u gupama, koji će se kasnije analizirati, a na kraju će jedan od njih biti i podržan.

Vrste usluge
  • Dvodnevni seminari moderisani od strane britanskih stručnjaka, napravljeni tako da predoče njihovo iskustvo i omoguće im da sagledaju lokalne probleme preko povratnih informacija učesnika.
  • Stvaranje akcionih planova sa konkretnim predlozima i finansijskom podrškom za najbolji predlog u vezi za etničkim odnosima u Južnoj Srbiji.