NA EU AGENDI

RUSIJA |VAKCINE| UKRAJINA

Ove nedelje Evropski parlament saziva se za drugo plenarno zasedanje u godini. Predsednica Ursula fon der Lajem će odgovarati na pitanja u sredu ujutro na raspravi o strategiji EU za vakcine, dok će visoki predstavnik Borel u utorak odgovarati na pitanja članova Evropskog parlamenta u vezi s nedavnim represijama u Rusiji. Savet će u četvrtak održati sastanak Asocijacije EU-Ukrajina.

 

Pogledajte celu agendu
Evropski parlament
Plenarna je nedelja u Evropskom parlamentu, a mnoge teme su na raspravama i glasanju. U ponedeljak će predsednica ECB Christine Lagarde raspravljati o godišnjem izveštaju ECB sa poslanicima. U utorak će poslanici raspravljati o faktičkoj zabrani pobačaja u Poljskoj. Takođe će se održati rasprave o transformaciji ekonomije „napravi-uzmi-odbaci“ u kružnu ekonomiju do 2050. Parlament će glasati o objektu za oporavak i otpornost dizajniranom da ublaži posledice COVID-19 sa 625,5 milijardi evra bespovratnih sredstava i zajmova stavljanje na raspolaganje, kao i na direktivu o borbi protiv trgovine ljudima, privremene olakšice za korišćenje slotova na aerodromima i smanjenje nejednakosti i siromaštva zaposlenih.
Pročitaj više
Evropska komisija

Dnevni red Komisije ove nedelje uključuje sastanak koledža u utorak na kojem će se razgovarati o zajedničkoj komunikaciji o obnovljenom partnerstvu sa južnim susedstvom, kao i izveštaj prema Viznom zakoniku o povratku i readmisiji. Predsednik fon der Lajen suoči će se u sredu ujutro u Parlamentu sa pitanjima u vezi sa kašnjenjem u isporuci vakcina, ugovorima i transparentnošću podataka, i nedavno pokrenutim sistemom za odobravanje izvoza COVID-19 vakcina, i visokim predstavnikom Borelom, koji se vratio iz Rusije , obratiće se parlamentu u vezi sa nedavnim tamošnjim događajima.

Pročitaj više
Savet EU
Savet će održati sastanak na kojem će se raspravljati o statusu Sporazuma o pridruživanju između EU i Ukrajine, podstičući korake ka daljem političkom udruživanju i ekonomskoj integraciji uprkos izazovima koje predstavlja COVID-19. Teme na dnevnom redu uključuju pakete pomoći koji su poslati kako bi pomogli zemljama partnerima da se nose sa COVID-19 i nedavnim misijama za posmatranje izbora.
Pročitaj više

Copyright © The European Movement International, all rights reserved. Visuals and content provided by the European Movement International

The European Movement International | Place du Luxembourg 2, 1050 Brussels, Belgium