Na EU agendi:

Evrogrupa | Latinska Amerika | SAD

Danas popodne, od 16:00-17:30 (CEST), Međunarodni Evropski pokret održaće onlajn raspravu o američkim izborima i uticaju na odnose EU i SAD. Više informacija , kao i link za registraciju možete pronaći ovde.
Ove nedelje, poslanici će učestvovati u spoljnim parlamentarnim aktivnostima poput sastanaka delegacija. U sredu i četvrtak Euro-latinoamerička parlamentarna skupština okupiće članove latinoameričkih regionalnih parlamenata i Evropskog parlamenta. U petak i subotu, Ilva Johanson, komesarka za unutrašnje poslove, učestvuje u zajedničkoj misiji na Gran Kanariji sa Fernandom Grande-Marlaskom, španskim ministrom unutrašnjih poslova. Zatim, Evrogrupa će u utorak, između ostalog, raspravljati o ekonomskim izgledima COVID-19, a ministri zaštite potrošača o novoj višegodišnjoj potrošačkoj agendi koji će Komisija predstaviti kasnije ove godine.

Evropski parlament

Ove nedelje sastaće se delegacija Parlamenta za odnose sa Panafričkim parlamentom, delegacija za odnose sa SAD-om i delegacija za odnose sa Kanadom. U sredu i četvrtak, Skupština Evropa-Latinska Amerika (Eurolat) okupiće članove latinoameričkih regionalnih parlamenata i Evropskog parlamenta. Skupština će se pozabaviti uticajem COVID-19 i socijalnim i ekonomskim oporavkom na obe strane Atlantika. Očekuje se da će učestvovati i visoki predstavnik i potpredsednik Josep Borel, nemački ministar spoljnih poslova, Hajko Mas i novi predsednik Međuameričke razvojne banke Mauricio Klaver-Karon.

Evropska komisija

 Komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji u utorak će se sastati sa predsednikom Venecijanske komisije Saveta Evrope, Đanijem Bukuičiom. U sredu, komesarka za koheziju i reforme, Elisa Fereira razgovaraće sa zamenicom premijera Slovačke, Veronikom Remišovom.

Evropski savet

 

U utorak će se održati onlajn sastanak Evrogrupe. Ministri evrozone razgovaraće o COVID-19, ekonomskim izgledima i izazovima u eurozoni i globalnoj ekonomiji. Zatim, ministri EU zaduženi za zaštitu potrošača razgovaraće o višegodišnjoj agendi za potrošače koju će Komisija predstaviti u četvrtom tromesečju. U sredu će ministri ekonomije i finansija EU razgovarati o tome kako sprečiti pranje novca i finansiranje terorizma.

Copyright © The European Movement International, all rights reserved. Visuals and content provided by the European Movement International

The European Movement International | Place du Luxembourg 2, 1050 Brussels, Belgium