Na EU agendi:

Budžet | Poljoprivreda | Demografija

Ove nedelje, poslanici Evropskog parlamenta biće angažovani na sastancima odbora, na kojima će pokriti teme kao što su dugoročni budžet i plan oporavka EU, sistem sopstvenih resursa kao i socijalna prava, kultura, ljudska prava i spoljni poslovi. U ponedeljak i utorak, neforalni sastanak ministara poljoprivrede održaće se u Nemačkoj. U utorak, potpredsednik Komisije, gospođa Šuica, diskutovaće sa poslanicima Evropskog parlamenta o uticaju demokratskih promena

Evropski parlament

Ove nedelje Odbor za budžet (BUDG) glasaće o predlogu odluke Saveta o sistemu sopstvenih resursa EU. Savet je, takođe, na sto stavio i glasanje o novom programu EU4Health, koji za cilj ima poboljšanje delovanja Unije na polju zdravstva za period 2021.-2027. Poslanici Evropskog parlamenta razgovarati i o stanju međuinstitucionalnih pregovora o sledećem višegodišnjem finansijskom okviru (VFO) i planu oporavka EU, kao i prioritetima nemačkog predsedavanja EU, sa Majklom Rotom, državnim ministrom za Europu.

Evropska komisija

Ove nedelje, potpredsednica Komisije, Dubravka Šuica, obratiće se Odboru Evropskog parlamenta za zapošljavanje i socijalna pitanja (EMPL) kako bi diskutovali o izveštaju Komisije o uticaju demografskih promena. Izveštaj je objavljen u junu i iznosi glavne pokretače demografskih promena u Evropi, u isto vreme iznoseći ideje za podršku ljudima, regionima i društvima, posebno u kriznim vremenima.

Evropski savet

Nemačko predsedavanje u ponedeljak i utorak biće domaćin neformalnog sastanka ministara poljoprivrede u nemačkom gradu Koblenc. Na sastanku će učestvovati evropski komesar za poljoprivredu Januš Vojćehovski, koji će se naročito fokusirati na lekcije, naučene iz pandemije, kada je reč o poljoprivredi. Ishod sastanka podeliće u utorak nemačka ministarka, Julija Klokner i komesar Vojćehovski.

Copyright © The European Movement International, all rights reserved. Visuals and content provided by the European Movement International

The European Movement International | Place du Luxembourg 2, 1050 Brussels, Belgium