Na EU agendi:

Dezinformisanje | Evrogrupa | EU-VB

Ove nedelje Komisija će objaviti poruku o dezinformacijama u kontekstu pandemije, koju je pripremila potpredsednica Komisije za vrednosti i transparentnost, Vera Jourova.
U međuvremenu, odbori Evropskog parlamenta fokusiraće se na pregovore između EU i Velike Britanije, jedinstveno evropsko tržište, Konferenciju o budućnosti Evrope i antidiskriminacijsku politiku EU u vreme pandemije KOVID-19.
Savet će se ove nedelje baviti brojnim temama, uključujući poljoprivredu i evropski Zeleni dogovor, globalni odgovor EU na KOVID-19 i uticaj pandemije na radna mesta, veštine i jednakost.

Evropski parlament: Odnosi sa Velikom Britanijom

Ove sedmice Odbor LIBE razmeniće mišljenja s Helenom Dali, komesarkom za ravnopravnost, o antidiskriminacionoj politici EU u vreme KOVID-19, posebno o situaciji sa LGBTI zajednicom.
Odbor AFCO raspravljaće o rezultatima hrvatskog predsedavanja Savetom EU sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Dalje, poslanici će razgovarati o Konferenciji o budućnosti Evrope i ulozi Evropskog parlamenta.
Kasnije ove nedelje, odbor AFET glasaće o svojim preporukama u vezi sa pregovorima između EU i Velike Britanije koji su u toku.

Evropska komisija:KOVID-19 dezinformacije

U sredu će Komesari predstaviti komunikaciju o dezinformacijama u kontekstu pandemije KOVID-19.
Poverenik Rejnders u četvrtak će učestvovati na onlajn događaju na visokom nivou o ljudskim pravima i brizi o životnoj sredini, koji organizuje Grupa Zeleni/Evropska slobodna alijansa.

Pročitaj više

Savet EU: Evrogrupa o oporavku

 

Ministri poljoprivrede EU će ove nedelje razgovarati o strategijama Komisije “Od farme do stola” i o biodiverzitetu.
Ministri za razvoj EU razmatraće globalni odgovor Unije na pandemiju kroz takozvani paket Tim Evropa.
Ministri zapošljavanja i socijalne politike baviće se socijalnom politikom u kontekstu pandemije KOVID-19, sa fokusom na veštine i rodnu ravnopravnost.
U četvrtak će biti sazvana Evrogrupa kako bi razmotrila ekonomsku situaciju u Evropi i mere za podršku oporavku. Dotaći će se i evropske Bankarske unije.

Pročitaj više

 


Copyright © The European Movement International, all rights reserved. Visuals and content provided by the European Movement International

The European Movement International | Place du Luxembourg 2, 1050 Brussels, Belgium