Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom, dodeljuje priznanje Doprinos godine Evropi za 2020.godinu.

Priznanje se dodeljuje za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini značajno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji.

Nagrađivanjem zaslužnih pojedinaca i organizacija, EPuS želi da podstakne angažovanje na izgradnji modernog i demokratskog društva u Srbiji, kao i promociju evropskih vrednosti i reformskih procesa koji vode ka punopravnom članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

Svečano uručenje biće organizovano u utorak, 9. februara, sa početkom u 19 časova, u Dorćol Platzu, Dobračina 59.

Takođe, Evropskom pokretu u Srbiji će, na toj svečanosti biti uručeno najveće priznanje koje dodeljuje Savet Evrope – zastava Saveta Evrope. Zastavu će uručiti gospodin Tobias Flesenkemper, šef misije Saveta Evrope u Beogradu. Događaju će prisustvovati i ambasadroka Portugalije Nj.E. Maria Virginia Pina, zemlje koja od 1. januara predsedava Evropskom unijom.

Događaj će biti praćen i live stream na Youtube nalogu Evropskog pokreta u Srbiji, kao i na Facebook stranici.