Svečanost uručenja priznanja „Doprinos godine Evropi“ za 2019. godinu, biće održana u petak, 7. februara 2020. godine, u Aeroklubu u Beogradu, sa početkom u 19 časova.

Plakete će ovogodišnjim dobitnicima – sudiji Apelacionog suda u Beogradu Miodragu Majiću i rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović, uručiti predsednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić i potpredsednik Vladimir Međak.

Priznanje Doprinos godine Evropi ustanovili su 2002. godine Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Međunarodni evropski pokret (MEP), a dodeljuje se za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini značajno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji.

Nagrađivanjem zaslužnih pojedinaca i organizacija EPuS želi da podstakne angažovanje na izgradnji modernog i demokratskog društva u Srbiji, kao i rad na promociji evropskih vrednosti i podržavanja reformskih procesa koji vode ka punopravnom članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

Žiri za odluku o dobitniku nagrade čine predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja i dosadašnji dobitnici nagrade, među kojima su Goran Svilanović, Tanja Miščević, Ivan Vejvoda, Sonja Liht, Saša Janković, Rodoljub Šabić, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije CINS, Brankica Janković, Marko Somborac i drugi.