Evropski pokret u Srbiji sa Forumom mladih organizuje događaj Facelook  u Kruševcu. Naš gost će ovog puta biti popularni glumac Petar Strugar, a učesnici će imati priliku da sa njim popričaju o evropskim vrednostima. Diskusija će se održati u ponedeljak, 16. decembra, u kafeu Saračeva Priča (Balkanska 10, Kruševac) s početkom u 17 časova. Ulaz je slobodan.

Petar Strugar je jedan od najtalentovanijih glumaca mlađe generacije, najpoznatiji po ulozi u filmu i seriji Montevideo, ali i trenutno aktuelnoj drugoj sezoni serije Senke nad Balkanom. Rođen je na Cetinju, u Crnoj Gori 1988. godine. Kao dečak se bavio odbojkom, a pored toga voli i vodene sportove. Trenirao je i fudbal, što se pokazalo veoma korisnim, jer ga je proslavila upravo uloga fudbalera Moše Marjanovića. Bavi se humanitarnim radom i vrlo rado učestvuje u akcijama organizacija kao što su Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR i Fondacije Osmeh na dar.

Facelook predstavlja seriju događaja u gradovima Srbije sa poznatim ličnostima iz sveta sporta, kulture, biznisa i medija o Evropskoj uniji i koristima i obavezama Srbije njenih građana. U pitanju je neformalni razgovor u prijatnoj atmosferi o EU i izazovima koju Srbiju čekaju na putu evropskih integracija, kao i šta  sve proces pristupanja donosi. Posebna vrednost događaja je lični stav gosta koji će otvoreno razgovarati  sa mladima i dodatno približiti temu evropskih integracija iz ugla svoje profesije.

Cilj projekta EnlargEUrope je da doprinese boljem razumevanju i promociji značaja proširenja Evropske unije kroz povezivanje različitih iskustava i doživljaja evropske integracija sadašnjih građana i budućih građana EU. Projekat traje do 2020. godine i obuhvata različite javne događaje u Srbiji i Evropi i promotivnu kampanju na društvenim mrežama i portalu enlargeeurope.net.

U projektu učestvuju partneri iz još pet zemalja – NGO ALPHA Centar iz Crne Gore, GONG iz Hrvatske, Udruženje mladih za promociju preduzetništva iz Litvanije, zatim Rumunsko akademsko društvo i Poljska fondacija Roberta Šumana. Projekat se sufinasira iz programa EU Evropa za građane i građanke.