Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji organizovaće Facelook diskusiju u okviru projekta ”EnlargEUrope”. Naš gost će ovog puta biti Galeb Nikačević Hasci-Jare, a učesnici će imati priliku da sa njim popričaju o evropskim vrednostima, građanskom aktivizmu i evropskim integracijama. Diskusija će se održati u ponedeljak, 20. maja, u Domu kulture Čačak (Trg narodnog ustanka 2) s početkom u 15 časova. Ulaz je slobodan.

Galeb Nikačević Hasci-Jare bio je voditelj muzičkih emisija od tinejdžerskih dana, da bi postao glavno lice MTV Adria i novinar Vice. Trenutno je kreativni direktor i producent Vice-a. Rođen je u Beogradu, ali ima somalijsko i crnogorsko poreklo. Aktivan je u kampanjama za inkluziju osoba sa Daunovim sindromom i koncept „stanovanja uz podršku“, jer i sam ima sestru koja živi sa ovim sindromom.

Facelook predstavlja seriju događaja u gradovima Srbije sa poznatim ličnostima iz sveta sporta, kulture, biznisa i medija o Evropskoj uniji i koristima i obavezama Srbije njenih građana. U pitanju je neformalni razgovor u prijatnoj atmosferi o EU i izazovima koju Srbiju čekaju na putu evropskih integracija, kao i šta  sve proces pristupanja donosi. Posebna vrednost događaja je lični stav gosta koji će otvoreno razgovarati  sa mladima i dodatno približiti temu evropskih integracija iz ugla svoje profesije.

Cilj projekta ”EnlargEUrope” je da doprinese boljem razumevanju i promociji značaja proširenja Evropske unije kroz povezivanje različitih iskustava i doživljaja evropske integracija sadašnjih građana i budućih građana EU. Projekat traje do 2020. godine i obuhvatiće različite javne događaje u Srbiji i Evropi i promotivnu kampanju na društvenim mrežama.

U projektu učestvuju partneri iz još pet zemalja – NGO ALPHA Centar iz Crne Gore, GONG iz Hrvatske, Udruženje mladih za promociju preduzetništva iz Litvanije, zatim Rumunsko akademsko društvo i Poljska fondacija Roberta Šumana. Projekat se sufinasira iz programa EU Evropa za građane i građanke.