Evropski pokret u Srbiji organizuje događaj Pitaj me bilo šta o Litvaniji u EU sa gošćom iz Litvanije, Indre Kulešiene (Indrė Kulėšienė). Događaj će se održati u utorak, 9. jula 2019. u prostorijama EU Info Centra u Novom Sadu, od 16:30.

Format debate Pitaj me bilo šta o … (Ask me Anything about…) je pogodan da publici približi određenu osobu i temu, u ovom slučaju proces evropskih integracija iz perspektive Litvanije, zemlje koja je članica Evropske unije od 2004. godine.

Indre Kulešiene je menadžerka projekta u organizaciji YEPA, fokusirana na nacionalno i međunarodno preduzetništvo mladih i projekte promocije građanskog angažovanja. Ima više od 8 godina iskustva u radu na projektima koji promovišu mlade preduzetnike, zapošljavanje mladih, neformalno obrazovanje i volontiranje.

Imajući iskustva u radu sa EU omladinskim projektima, Indre će se u direktnom razgovoru sa učesnicima osvrnuti na omladinsku politiku, mogućnosti i rezultate koje je Litvanija postigla tokom 15 godina članstva u EU.

Cilj projekta ”EnlargEUrope” je da doprinese boljem razumevanju i promociji značaja proširenja Evropske unije kroz povezivanje različitih iskustava i doživljaja evropske integracija sadašnjih građana i budućih građana EU. Projekat traje do 2020. godine i obuhvatiće različite javne događaje u Srbiji i Evropi i promotivnu kampanju na društvenim mrežama.

U projektu učestvuju partneri iz još pet zemalja – NGO ALFA Centar iz Crne Gore, GONG iz Hrvatske, Udruženje mladih za promociju preduzetništva iz Litvanije, zatim Rumunsko akademsko društvo i Poljska fondacija Roberta Šumana. Projekat se sufinasira iz programa EU Evropa za građane i građanke.