Evropski pokret u Srbiji u Prijepolju organizuje događaj Pitaj me bilo šta o zajedničkom putu za članstvo u EU sa gostom iz Crne Gore, Milošem Perović, iz organizacije ALPHA Centar Nikšić. Događaj će se održati u ponedeljak, 7. oktobra 2019, u prostorijama Doma Kulture grada Prijepolja, od 16:00.

Format debate Pitaj me bilo šta o… (Ask me Anything about…) je pogodan da publici približi određenu osobu i temu, u ovom slučaju proces evropskih integracija iz perspektive građana Crne Gore, zemlje koja je na putu za članstvo u EU.

Miloš Perović je u nevladinom sektoru je od 2014.godine i kroz rad u ALFA Centru prvenstveno se bavi temamam evropskih i evroatlantskih integracija kako Crne Gore tako i ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

Cilj projekta EnlargEUrope je da doprinese boljem razumevanju i promociji značaja proširenja Evropske unije kroz povezivanje različitih iskustava i doživljaja evropske integracija sadašnjih građana i budućih građana EU. Projekat traje do 2020. godine i obuhvatiće različite javne događaje u Srbiji i Evropi i promotivnu kampanju na društvenim mrežama.

U projektu učestvuju partneri iz još pet zemalja – NGO ALFA Centar iz Crne Gore, GONG iz Hrvatske, Udruženje mladih za promociju preduzetništva iz Litvanije, zatim Rumunsko akademsko društvo i Poljska fondacija Roberta Šumana. Projekat se sufinasira iz programa EU Evropa za građane i građanke.