Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa EU Info Centrom, organizuje prvu onlajn debatu u serijalu Evropske priče 2.0, pod nazivom EU bliža građanima – Šta je EU za Vas? u utorak, 1. septembra 2020, preko platforme Zoom, od 11:00-12:30.

Jasno je da ni Zapadni Balkan, ni institucije Evropske unije i države članice nisu uložile dovoljno napora u povećanje znanja jednih o drugima, u poboljšanje međusobne percepcije i usvajanje evropskih vrednosti, normi, politika i standarda u korist građana i procesa proširenja.

Pored vladinih strategija komunikacije u zemljama kandidatima koje su neophodne, tu je još mnogo posla koji moraju da urade organizacije civilnog društva, stručnjaci i posebno – mediji.

Debate, objašnjenja i odgovori na pitanja, pored tačnih i konkretnih informacija o evropskim politikama, prioritetima, institucijama i sektorima EU, ključni su za bolje razumevanje glavnih zadataka koji stoje pred našim društvima na putu ka članstvu.

Zato Evropski pokret u Srbiji, uz podršku EU Info Centra, pokreće serijal onlajn debata Evropske priče 2.0, kako bi doprineo jačanju dragocene komunikacije sa građanima i pomogao im da procene i donesu svoj sud u vezi sa evropskom perspektivom Srbije.

U debati učestvuju:

  • Аleksandra Bosnić-Đurić, Centar za interkulturalnu komunikaciju, Novi Sad
  • Nataša Dragojlović, Koordinatorka, Nacionalni konvent o Evropskoj uniji
  • Duško Radosavljević, Pravni fakultet Lazar Vrkatić, Novi Sad

Moderatorka: Zvezdana Kovač, generalna sekretarka, Evropski pokret u Srbiji

Registrujte se putem linka: https://euinfo.civicatalyst.org/vebinari kako biste dobili lični link za učešće, kao i detaljna uputstva.

Radni jezik biće srpski, a debata će se prenositi uživo i pitanja učesnika će se prikupljati na Zoomu i na Facebooku.