Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji organizuje Evropske časove u Ekonomskoj školi u Kuršumliji. Časovi za srednjoškolce će se održati u petak, 12. aprila od 13h. Članovi našeg Foruma Nina Stojanović i Radomir Aleksić sa mladima će razgovarati na temu “Kakvu EU želimo u budućnosti”. Pored toga, razgovaraće i o prilikama koje se nude mladima za studiranje i aktivno učešće u društvu.

Evropski časovi nisu obična eks katedra predavanja: njihova svrha je da motivišu i uključe učenike da izraze stavove i razmenjuju mišljenja o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija Srbije. Učesnici će dobiti i svoj primerak knjige “Zvoni za Evropu”, specijalno pripremljenu za srednjoškolce.

Predavanja će biti vođena metodom vršnjačke edukacije sa ciljem da razgovori budu što opušteniji i da ne postoji distanca između predavača i slušalaca, kao i da debate budu zanimljive i prilagođene srednjoškolskom uzrastu. Postavljanje pitanja i učestvovanje u razgovoru će se ohrabrivati i podržavati.

Evropski časovi biće nastavljeni u srednjim školama u Čačku, Valjevu i Sremskoj Mitrovici.

Projekat „EnlargEUrope” sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima, koji sufinansira Evropska unija u okviru programa Evropa za građane i građanke, sa idejom da promoviše uključenost građana Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Poljske u evropske integracije svojih zemalja.