Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji 25. maja od 11h u Tehničkoj školi u Vlasotincu organizuje poslednji u nizu “Evropskih časova”. Članovi našeg Foruma Oleg Slatina i Nevena Nedeljković sa mladima će razgovarati na temu “Demokratija u EU”. Pored toga, razgovaraće i o prilikama koje se nude mladima za studiranje i aktivno učešće u društvu.


Evropski časovi nisu obična eks katedra predavanja: njihova svrha je da motivišu i uključe učenike da izraze stavove i razmenjuju mišljenja o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija Srbije. Učesnici će dobiti i svoj primerak knjige “Zvoni za Evropu”, specijalno pripremljenu za srednjoškolce.


Predavanja će biti vođena metodom vršnjačke edukacije sa ciljem da razgovori budu što opušteniji i da ne postoji distanca između predavača i slušalaca, kao i da debate budu zanimljive i prilagođene srednjoškolskom uzrastu. Postavljanje pitanja i učestvovanje u razgovoru će se ohrabrivati i podržavati.


Evropski časovi su do sada održani u srednjim školama u Petrovcu na Mlavi, Loznici, Staroj Pazovi i Tutinu.


Projekat „Evropa za mene” sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije, sa idejom da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije