Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji – Kraljevo organizovaće Facelook diskusiju u okviru novog projekta ”EnlargEUrope”. Naš gost će ovog puta biti glumac Bojan Perić, a učesnici će imati priliku da sa njim popričaju o evropskim vrednostima, građanskom aktivizmu i evropskim integracijama. Diskusija će se održati u utorak, 11. decembra, u hotelu ”Turist” sa početkom od 17 časova. Ulaz je slobodan.

Bojan Perić je jedan od najpopularnijih srpskih glumaca mlađe generacije, publici posebno poznat po ulogama u serijama ”Vojna akademija”, ”Urgentni centar” i ”Jedne letnje noći”, a voditelj je i muzičke emisije ”Tri boje zvuka”, koja se emituje na RTS-u.

Facelook predstavlja seriju događaja u gradovima Srbije sa poznatim ličnostima iz sveta sporta, kulture, biznisa i medija o Evropskoj uniji i koristima i obavezama Srbije njenih građana. U pitanju je neformalni razgovor u prijatnoj atmosferi o EU i izazovima koju Srbiju čekaju na putu evropskih integracija, kao i šta  sve proces pristupanja donosi. Posebna vrednost događaja je lični stav gosta koji će otvoreno razgovarati  sa mladima i dodatno približiti temu evropskih integracija iz ugla svoje profesije.

Cilj projekta ”EnlargEUrope” je da doprinese boljem razumevanju i promociji značaja proširenja Evropske unije kroz povezivanje različitih iskustava i doživljaja evropske integracija sadašnjih građana i budućih građana EU. Projekat traje do 2020. godine i obuhvatiće različite javne događaje u Srbiji i Evropi i promotivnu kampanju na društvenim mrežama.

U projektu učestvuju partneri iz još pet zemalja – NGO ALPHA Centar iz Crne Gore, GONG iz Hrvatske, Udruženje mladih za promociju preduzetništva iz Litvanije, zatim Rumunsko akademsko društvo i Poljska fondacija Roberta Šumana. Projekat se sufinasira iz programa EU Evropa za građane i građanke.