Evropski pokret u Srbiji, zajedno sa Misijom OEBS-a u Srbiji i uz podršku italijanske ambasade u Beogradu, organizuje skup U medijskom ogledalu – srpske i albanske međusobne percepcije na kome će biti predstavljana istraživanja medija sprovedena u Srbiji i Albaniji. Skup će se održati 20. septembra 2018. godine u Aeroklubu (Uzun Mirkova 4/II) u Beogradu, sa početkom u 14.00 časova.

Istraživanje medija sprovedeno u Srbiji prošle godine (za period od januara do septembra 2017. godine) urađeno je u okviru projekta “ Jačanje saradnje između Srbije i Albanije – uvid u medijske sadržaje u Srbiji i mogućnosti za oblikovanje pozitivne i informisane percepcije javnosti koje vode ka stabilnosti na Zapadnom Balkanu”. Ovaj projekat su podržali ambasada Republike Italije u Srbiji i Misija OEBS-a u Srbiji.

Na ovom događaju, takođe, biće promovisano i istraživanje medija sprovedeno u Albaniji u istom periodu (podržano od Ambasade Savezne Republike Nemačke u Tirani).

Radni jezici će biti srpski i engleski, uz obezbeđen simultani prevod.

Agendu možete pronaći na sledećem linku.

Prezentacije istraživača Aleksandra Pavlovića i Jelene Ćeriman možete pronaći ovde, a Lediona Krisafija na ovom linku.

Registrujte se

European Movement in Serbia is organising a public debate regarding media research conducted in Serbia last year (for the period from January to September 2017) within the project “Strengthening co-operation between Serbia and Albania – a view on the media content today in Serbia and ways of shaping positive and informed public perceptions leading to stability in the Western Balkans”. The project is supported by the Embassy of the Republic Italy to Serbia and OSCE Mission to Serbia.

This event would also serve as a venue to promote mirroring media research conducted in Albania in the same period (supported by the Embassy of the Federal Republic of Germany in Tirana).

The working languages of the event will be Serbian and English with simultaneous translation provided.

Click here to download the agenda of the event.

The presentation of research work (Aleksandar Pavlović and Jelena Ćeriman)

The presentation of research work (Ledion Krisafi)

Register here