Mreža Evropskog pokreta u Srbiji (MEPuS), u ime South East Europe Think Net-a (SEE Think Net), ima zadovoljstvo da Vas pozove na događaj “Ka Samitu Zapadnog Balkana u Poznanju 2019 – polugodišnji pregled”. Ovaj događaj je, takođe, prilika za promociju SEE Think Net mreže i njenih nedavnih aktivnosti u praćenju razvoja Berlinskog procesa.

Događaj će se održati 10. decembra u EU info centru, Kralja Milana 7, u Beogradu, sa početkom u 11.00 časova. Radni jezici događaja će biti srpski i engleski, uz simultani prevod.

Prisutne će pozdraviti Jelica Minić, predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji i Zoran Nečev, koordinator SEE Think Net-a i šef Centra za evropske integracije u Institutu za demokratiju “SocietasCivilis” – Skopje (IDSCS), koji je vodeći partner u prvoj regionalnoj mreži koja prati Berlinski proces.

U ime SEE Think Net-a, koordinator Zoran Nečev će predstaviti SEE Think Net, kao i zaključke o radu Foruma civilnog društva i rešavanju bilateralnih pitanja u predlogu praktične politike SEE Think Net-a „Samit Zapadnog Balkana 2018: 3 ključne poruke iz Londona“; SEETO dostignuća u planiranju i implementaciji Agende za povezivanje će prestaviti gospodin Dejan Lasica, generalni direktor Transportne opservatorije za Jugoistočnu Evropu, dok će Regionalnu agendu za reformu investicija predstaviti Dragana Đurica, viša stručnjakinja za konkurentnost iz Saveta za regionalnu saradnju (RCC), Sarajevo. Jelica Minić, predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, predstaviće zaključke iz predloga praktične politike o trgovinskom, digitalnom i povezivanju ljudi na Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, a Andžej Kinđuk, otpravnik poslova i šef Političko-ekonomskog odeljenja ambasade Republike Poljske u Srbiji, predstaviće pripreme Vlade Republike Poljske za Samit Zapadnog Balkana u Poznanju 2019. godine.

Agendu pogledajte ovde, a verziju na engleskom jeziku ovde.

 

Registracija