Mentorska šetnja je tradicionalni i završni događaj u okviru programa „Podeli svoje znanje“. Okupljanje je u subotu, 17. novembra 2018. godine, u 11.30 časova, kod ekspoziture Erste banke u Knez Mihailovoj 36 (kod Česme).

Okupljene polaznice, mentorke i alumnistkinje Programa i njihovi gosti, od 12.00 do 13.00 časova prošetaće Knez Mihailovom ulicom, ulicom Kralja Petra, slikanje kod osnovne škole Kralj Petar I i kod konaka Knjeginje Ljubice, Sime Markovića, preko Pop Lukine, Zadarske, Kosančićevog venca, Fruškogorske do KC Grada  i tokom šetnje razgovarati o svojim uspesima i izazovima sa kojima se susreću u profesionalnom i privatnom životu.

Šetnju će završiti dolaskom u KC Grad (Braće Krsmanović 4) gde će uz inspirativne priče naših gošći: Brankice Janković, poverenicu za zaštitu ravnopravnosti i naše mentorke, Laure Pavlović, direktorke kancelarije za demokratski i ekonomski rast, USAID, Lidije Piroški, osnivačice auto magazina „Vrele gume“, Dunje Radulov, naše alumnistkinje i mentorke i Katarine Mitić, naše ovogodišnje polaznice programa i uz muzičku pratnju učesnica Rok kampa za devojčice nastaviti svečana ceremnojia povodom završetka osmog ciklusa Programa i dodela sertifikata učesnicama programa 2018.

Prve Mentorske šetnje u Srbiji održane su 2008. godine u Beogradu i Nišu, kao deo akcije Globalne ženske liderske mreže i organizacije Vital Voices. Do sada je organizovano 14 Mentorskih šetnju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Valjevu i Subotici, sa više od 750 učesnica i učesnika. Kao završni događaj u okviru programa „Podeli svoje znanje“, ona je i prilika za uspešan nastavak uspostavljanog mentorskog odnosa između mentorki i mentorina, dalju razmenu mišljenja i dodatno promovisanje program koji ima za cilj i ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u našem društvu.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Konkurs za novu generaciju programa otvoren je do 30. novembra 2018. godine, a više informacija o projektu i konkursu pogledajte ovde.