Socijalne javne nabavke

Evropski pokret u Srbiji i Transparentnost Srbija organizuju konferenciju Nabavke za bolje sutra: Socijalne javne nabavke, koja će se održati u petak, 27. septembra 2019, od 12.00 časova, u prostorijama Konferencijskog centra Envoj (Gospodar Jevremova 47).

Cilj konferencije je da predstavi koncept socijalnih javnih nabavki kao priliku za podršku lokalnom održivom razvoju i razvoj sektora socijalnog preduzetništva. Na konferenciji će biti reči o koncepta i metodologiji socijalnih javnih nabavki, a učesnicima će biti predstavljeni rezultati istraživanja o kapacitetima socijalnih preduzeća za učešće u socijalnim javnim nabavkama i preporuke o daljem sprovođenju i razvoju sistema socijalnih javnih nabavki.

Ovo je završni događaj na projektu Socijalne javne nabavke za održiv razvoj lokalnih zajednica, koji zajednički sprovode Evropski pokret u Srbiji i Transparentnost Srbija, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške. Projekat je sproveden sa ciljem upoznavanja lokalne samouprave i privrednike u lokalnim zajednicama sa konceptom i procedurama javnih nabavki koje uključuju i vrednuju socijalne elemente i društvenu odgovornost.