Prvi okrugli sto na temu: Sad ja pre(d)uzimam i igranje TriP društvene igre za polaznice programa Podeli svoje znanje održaće se u subotu 26. maja sa početkom u 10.00 časova.

U prvom delu mentorine i menorke će imati prilike da igraju “TriP” – društvenu igru na tabli koja ima za cilj da učesnice provede kroz iskustvo stvaranja i razvoja društvenog, odnosno socijalnog preduzeća.

Ovu igru mogu igrati i iskusni i neiskusni u poslovanju, ali ona je pre svega namenjena svima koji:

  • imaju ideju koja povezuje profit, ljude i ekologiju, a ne znaju odakle i kako da počnu sa njenom realizacijom;
  • su već počeli da stvaraju svoju priču, ali se osećaju izgubljeno ili zaglavljeno;
  • već imaju biznis ali žele da kroz svoj posao pomognu društvu ili planeti ali ne znaju kako.

Igra „TriP“ vodi igrača kroz različite faze i situacije pri vođenju preduzeća, i upoznaje ga s osnovama društvenog poslovanja.

U drugom delu dana, mentorine i mentorke će sa našim gošćama razgovarati o tome koliko je teško biti preduzetnica u Srbiji, kako su one počele da se bave i vode svoje biznise, na koje su prepreke nailazile na tom putu, da li su imale mentorsku podršku kao i da li bi išta radile drugačije na tom putu. Na temu:  Sad ja pre(d)uzimam govoriće: Milica Čalija, osnivačica i suvlasnica Anđeli kolači; Sanida Klarić, osnivačica i vlasnica BIO Idea sapuni; Tatjana Obradović Tošić, preduzetnica i pokretačica kadonavodi.com i Sanja Milosavljević, osnivačica i vlasnica Moje gnezdo. Razgovor će moderirati Svetlana Stefanović, menadžerka projekta, Evropski pokret u Srbiji.