Evropski pokret u Srbiji organizuje panel diskusiju Perspektiva evropskih integracija Zapadnog Balkana nakon izbora za Evropski Parlament i bregzita, koja će se održati 14. novembra 2019. godine u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd), sa početkom u 10 časova.

Panel diskusija se organizuje u okviru projekta Evropske integracije Zapadnog Balkana: Realna perspektiva umesto pokretne mete, koji sprovode Evropski pokret u Srbiji, Albanski institute za međunarodne studije (AIIS) iz Tirane i Institut za evropske politike (EPI) iz Skoplja, uz finansijsku podršku Fonda za Zapadni Balkan. Cilj projekta je da doprinese regionalnoj saradnji i ojača regionalnu koheziju u regionu Zapadnog Balkana.

Učesnici panel diskusije će steći bolji uvid u efekte izbora za Evropski Parlament i Bregzita na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, a relevantnim akterima će biti ponuđeno mišljenje o procesu evropskih integracija u svetlu teškoća, izazova i događaja koji su oblikovali EU u prethodnom periodu. Tri organizacije su razvile predlog politike sa preporukama koje bi trebalo slediti u narednom periodu i ovom prilikom će ih predstaviti.

Radni jezik biće engleski i neće biti organizovan prevod.

Agendu događaja možete pogledati ovde.