Evropski pokret u Srbiji organizuje Pitaj me bilo šta o EU sa pomoćnicom ministra Ksenijom Milenković, iz Ministarstva za evropske integracije. Događaj će se održati u utorak, 25. septembra od 11:30 do 12:30 u prostorijama EU Info Centra (Kralja Milana 7, Beograd). Razgovor će moderirati Nataša Đulić Banović, novinarka RTS-a.

Format debate Pitaj me bilo šta o (Ask me Anything about) je pogodan da publici približi određenu osobu i temu, u ovom slučaju proces evropskih integracija i osobu koja je blisko upućena i uključena u pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Učesnici će imati jedinstvenu priliku da u direktnom razgovoru sa pomoćnicom ministra Milenković, postave pitanje i saznaju više o pregovorima i mogućnostima da Srbija postane članica EU 2025. godine.

Pitanja postavljaju prisutni učesnici, ali i oni koji prate događaj on line na društvenim mrežama Evropskog pokreta u Srbiji (Facebook, Twitter).

Događaju će prisustvovati organizacije civilnog društva, mladi, predstavnici akademske i zainteresovane javnosti, kao i mediji.

Prijave su obavezne na masa.zivojinovic@emins.org ili 011/3640 174, najkasnije do ponedeljka, 24. septembra u 12h.

Događaj obeležava završetak projekta “Evropa za mene” koji je finansijski podržala Evropska unija. U proteklih godinu i po dana, organizovani su događaji i aktivnosti sa željom da se u javnosti pokrene debata o temama značajnim za Srbiju u procesu evropske integracije i da se građanima pruže proverene i korisne informacije o budućem članstvu Srbije u EU.