Evropski pokret u Srbiji i Evropski pokret u Srbiji – Sremska Mitrovica imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na šestu AMA diskusiju na projektu „Evropa za mene“, koji sa partnerima sprovodimo uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.  Događaj će se održati u Somboru 28. juna od 13h do 14h u Restoranu Karibo (Rade Končara 12), na kojoj će govornik biti Marko Kmezić, asistent iz Centra za studije Jugoistočne Evrope Univerziteta u Gracu. Diskusijom će moderirati Suzana Trninić, novinarka televizije Prva.

Format debate Pitaj me bilo šta o (Ask me Anything about) ima za cilj da publici približi određenu temu, u ovom slučaju proces evropskih integracija, odnose i pregovore o pristupanju Srbije i EU. Pitanja postavljaju učesnici koji su prisutni na događaju ali i oni koji prate događaj online na društvenim mrežama. Pitanja za govornika se prikupljaju i pre same debate na društvenim mrežama, a moderator određuje koja će biti postavljena.

Događaju će prisustvovati predstavnici organizacija civilnog društva, mladi, predstavnici akademske i zainteresovane javnosti, kao i mediji iz Sombora i okoline.