Pripremni sastanak za mentorke u okviru programa „Podeli svoj znanje“ održaće se u subotu, 02. februara 2019. godine, sa početkom u 11.00 časova. Cilj sastanka je međusobno upoznavanje, upoznavanje sa konceptom mentorstva, predstavljanje predstojećih aktivnosti na programu, upoznavanje sa načinom učešća na programu i konceptom mentorstva.

Od februara do novembra 2019. godine, mentorka i odabrana mentorina će biti u kontaktu, razmenjivaće iskustva i povremeno će se sastajati u skladu sa agendom koju same definišu na osnovu obaveza koje obe imaju u ovom periodu. Paralelno će svake poslednje subote u mesecu (izuzev za Mentorske šetnje) biti organizovani okrugli stolovi, radionice, debate i gostovanja za sve mentorine čije će teme naknadno biti definisana.

AGENDA

11.00 – 11.15 Pozdravne reči

11.15 – 11.45 Upoznavanje

11.45 – 12.45 Ciljevi mentorstva, akteri i mentorski odnos

12.45 – 13.15 Pauza

13.15 – 14.00 Mentorka i njena uloga u mentorskom procesu i izgradnja mentorskog odnosa

14.00 – 14.30 Otvorena pitanja

 

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena. Ima za cilj profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju. Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji (žene na početku karijere).
 
Projekat Podeli svoje znanje, Evropski pokret u Srbiji već devetu godinu za redom sprovodi u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).