Evropski pokret u Srbiji organizuje događaj pod nazivom „Samo ne još jedna konferencija o proširenju EU,“ koji će se održati u ponedeljak, 18. novembra, u Aeroklubu (Uzun Mirkova 4, Beograd), od 11:00 do 14:00 časova.

Cilj konferencije je da razmotri situaciju u evropskim integracijama i opcije koje Srbija ima, iz ugla njenih građana i građanki. Razgovor na dva panela treba da donese drugačiju perspektivu od uobičajene kada je u pitanju tema evropske integracije, bližu građanima, realnu i iz srca, neopterećenu diplomatijom.

O proširenju Evropske unije, o načinu na koji se posmatra i komunicira u zemljama članicama i kandidatima 15 godina nakon „Velikog praska,“ govoriće gosti iz civilnog društva Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Poljske i Litvanije.

Pogledajte agendu događaja.

Konferencijom se obeležava zatvaranje projekta EnlargEUrope koji kofinansira Program EU Evropa za građane i građanke, a sprovode ga partnerski Evropski pokret u Srbiji (Srbija), Gong, (Hrvatska), Udruženje za promociju preduzetništva mladih YEPA (Litvanija), Alfa Centar Nikšić, (Crna Gora), Rumunsko akademsko društvo (Rumunija), Poljska fondacija Robert Šuman (Poljska).