Fondacija Fridrih Ebert i Socijalno-ekonomski forum Evropskog pokreta u Srbiji organizuju konferenciju “Labour market and social analysis in the Western Balkans: from data to policy, koja će biti održana 28. juna 2019. godine, u Envoy kongresnom centru, na adresi Gospodar Jevremova 47, Beograd.

Konferencija će imati u fokusu prezentaciju najnovijih izveštaja o siromaštvu zaposlenih  u zemljama Zapadnog Balkana koji se izrađuje u saradnji sa Evropskom mrežom za socijalnu politiku (European Social Policy Network). Raspravljaćemo o posledicama fleksibilizacije tržišta rada, samozapošljavanju i nestandardnim formama zaposlenja. Takođe, biće predstavljena perspektiva Evropske komisije o programu ekonomskih reformi, odnosno o tome kako se analiza zaposlenosti i socijalne situacije prenosi u prioritete javnih politika na Zapadnom Balkanu.

Pogledajte agendu događaja.

Socijalno-ekonomski forum Evropskog pokreta u Srbiji teži da doprinese razumevanju, kao I postizanju nacionalnog konsenzusa o teškim pitanjima društvenih i ekonomskih reformi i razvoja. Očekivani ishod neophodnih reformi u obrazovanju i razvoju tržišta rada takođe bi pomogao u dostizanju ekonomskih i socijalnih strandarda Evropske unije i pripremio Srbiju i region za članstvo. Govornici iz regiona i Evrope su pozvani da svojim uvodnim prezentacijama postave osnovu za debate učesnike iz različitih oblasti (kreatora politika, civilnog društva, akademske zajednice i medija).