Cilj projekta “Evropa za mene” je da poveća znanje građana Srbije o evropskim vrednostima i funkcionisanju Evropske unije kao i približi proces pristupanja Srbije u EU, koristi i uticaje na njihov svakodnevni život. Uprkos strateškom opredeljenju Srbije za članstvo u EU, kao i činjenici da je EU najveći trgovinski partner Srbije, podrška evropskim integracijama godinama varira. Više znanja i pravih i razumljivih informacija treba da učvrsti podršku integracijama i pomogne donošenje informisanje odluke na budućem referendumu.

Primarna ciljna grupa su mladi, mediji, i opšta populacija na celoj teritoriji Srbije. Takođe, jedan od specifičnih ciljeva je i jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, univerziteta, biblioteka i stručne zajednice.

Očekivani rezulati su:

Veće razumevanje procesa evropskih integracija i koristi koje ono donosi srpskom društvu;
Bolji kvalitet i veća učestalost debata o procesu pristupanja Srbije EU;
Veća pozitivna percepcija i vidljivost procesa evropskih integracija, kao i koristi koje donose, na osnovu relevantnih činjenica i razumljivih i korisnih informacija;
Veći nivo znanja i jači kapaciteti za efikasnu komunikaciju o pojedinačnim evropskim temama i politikama u medijima i civilnom društvu.

Aktivnosti su podeljenje na 3 segmenta:

Informativna medijska kampanja.
Organizacija javnih debata i događaja.
Konkurs za organizacije civilnog društva i medije na lokalu (mali grantovi).

Projekat partnerski sprovode Evropski pokret u Srbiji, lokalna veća EPuS-a u Kraljevu i Sremskoj Mitrovici, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, uz podršku Međunarodnog Evropskog pokreta iz Brisela.

Projekat finansira: Evropska unija

Trajanje projekta: april 2017- decembar 2018.

MATERIJALI:

Konkurs za predloge projekata
Odgovori na najčešća pitanja
Lista podržanih projekata

Obuka za medije: Ekonomski aspekti 
Agenda obuke
Biografije predavača

Obuka za medije: Životna sredina, energetika i bezbednost hrane u procesu pristupanja EU
Agenda obuke
Biografije predavača

AKTIVNOSTI: