U Kruševcu je održana poslednja Facelook diskusija u 2019. godini. Na događaju održanom u kruševačkom kafiću Saračeva Priča okupili su se uglavnom mladi, jer je gost bio popularni mladi glumac Petar Strugar, a razgovor je vodio član Foruma mladih EPuS-a, Radomir Aleksić. Strugar je govorio o svojoj profesiji i humanitarnom radu, a osvrnuo se na evropske intergacije iz ugla svog posla.

On je istakao da o Evropskoj uniji ne zna mnogo, ali da ipak postoje stvari gde se može spoznati pozitivan uticaj članstva i naveo primer Bugarske.

“Bugarska od ulaska u Evropsku uniju doživela bum kada je u pitanju filmska industrija i postala poželjnije mesto za snimanje filmova, posebno zbog olakšica koje bugarska vlada daje za filmove”, objasnio je Strugar. Sama Evropska unija je kroz program Kreativna Evropa, finansirala evropsku filmsku industriju sa više od 800 miliona evra od 2014. do danas.

Strugar je priznao da ga politika ne interesuje previše i da je mnogo više posvećen humanitarnom radu i pomoći onima kojima je najpotrebnija. Solidarnost je vrednost do koje najviše drži.

“Mnogo bi mi draže bilo kada bi mediji više o tome pisali”, zaključio je i nastavio da odgovara na pitanja okupljenih Kruševljanja i nakon zvaničnog kraja događaja.

Događaj je organizovan u okviru projekta EnlargEUrope i ujedno je bio i posladnja aktivnost na projektu.