Zemlja BuđžetProcenat realizovan od strane EPuS Broj angažovanog osoblja
Srbija80 000 €100%3 (puno radno vreme)
15 (pola radnog vremena)
Naziv klijenta Izvor finansiranja Datumi
(početak-završetak)
Naziv partnera
NVO, lideri zajednica iz različitih regiona SrbijeNOVIB
C.S.Mott fondacija
1999 – 2002
Opis projekta

Politički forum EPuS je projekat koji ima za cilj povezivanje lokalnih vlasti, nevladinih organizacija, relevantnih međunarodnih institucija, političkih partija, profitnog sektora i pojedinaca u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi. Radionice foruma omogućavaju stvaranje neformalnih, međusektorskih mreža na održivim osnovama, okupljenim oko EPuS, opredeljenih za demokratske reforme. U projektu se posebna pažnja poklanja regionima nastanjenim nacionalnim manjinama, kao što su Sandžak ili Banat, kako bi se predupredili konflikti i stvorile osnove za svestranu saradnju različitih etničkih zajednica.

Vrste usluge
  • Kroz 27 radionica započeta je intenzivnija komunikacija civilnog sektora sa demokratskim političkim partijama, domaćim i stranim ekspertima, predstavnicima stranih nevladinih organizacija, privrednicima, lokalnim medijima, mladim liderima i predstavnicima nacionalnih manjina.
  • Istovremeno je rađeno na povezivanju lokalnih zajednica i regiona u Srbiji sa međunarodnim institucijama koje vode programe za razvoj jugoistočne Evrope, kao i organizacijama koje pomažu razvoj prekogranične saradnje.