Imaš između 18 i 25 godina, zanima te aktivizam, omladinska politika i proces evropskih integracija, kao i kako možeš da utičeš na svoju zajednicu za bolji položaj mladih u društvu? Onda nastavi da čitaš, jer ovo je konkurs za tebe! Tražimo članove/članice koji/e bi se pridružili našem timu!

Ko smo mi i šta radimo?

Forum mladih, programsko telo Evropskog pokreta u Srbiji, fokusira se na komunikaciju sa mladima o važnosti procesa evropskih integracija, evropskih vrednosti, aktuelnim temama u EU koje se tiču mladih i njihove sadašnjosti/budućnosti. Nastoji da EU i njene politike približi mladima, ukaže na mogućnosti njihovog uključivanja i uticaja na proces evropskih integracija Srbije.

Forum mladih radi na podsticanju mladih na preduzimanje inicijativa radi aktivnog učešća u društvenom životu i stvaralaštvu, povećanju uticaja mladih pred donosiocima odluka zarad većeg uvažavanja njihovih potreba, umrežavanju i jačanju saradnje mladih, mobilnosti u regionu i šire, i podsticanju prenošenja znanja i obučavanje mladih o temama od značaja za unapređenje njihovog položaja u Srbiji. Članstvo u Forumu mladih je na volonterskoj bazi i nije predviđena naknada za angažman.

Evropski pokret u Srbiji jedna je od najstarijih nevladinih organizacija u Srbiji, osnovan još 1992. godine, i poseduje višedecenijsko iskustvo u radu sa mladima. Tokom svog dosadašnjeg rada sprovodio je brojne projekte koji su za cilj imali pre svega unapređenje položaja mladih. U realizovanim projektima akcenat je posebno stavljan na neformalnu edukaciju i promovisanje i podsticanje mobilnosti i društvenog angažmana među mladima.

Šta je potrebno da imaš da bi bio/bila naš član/članica?

 1. Motivisanost za učenje i unapređivanje svojih znanja i veština;
 2. Zainteresovanost za proces evropskih integracija i omladinsku politiku;
 3. Zainteresovanost za aktuelne društvene tokove i događaje;
 4. Izraženu komunikativnost i timski duh;
 5. Poznavanje rada na računaru/MS Office paket i bar jednog stranog jezika je prednost.

Ukoliko želiš da se priključiš timu za društvene mreže i učestvuješ u kreiranju sadržaja na našim društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter) potrebno je da, pored ovih pet uslova, ispunjavaš i dodatna dva:

 1. Poznavanje rada i aktivnost na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter);
 2. Poznavanje rada u programima za kreiranje sadržaja na društvenim mrežama (Canva, Story Art i sl).

Šta mi tebi nudimo i šta ćeš naučiti?

 1. Da se upoznaš sa radom jedne organizacije civilnog društva;
 2. Da naučiš više o procesu evropskih integracija, evropskim politikama, omladinskoj politici, omladinskom aktivizmu;
 3. Da stekneš veštine pisanja projekta, poslovne komunikacije, organizacije događaja, vođenja društvenih mreža i pisanja istraživačkih radova;
 4. Da učiš od iskusnijih kolega/koleginica, unaprediš svoje organizacione sposobnosti i razviješ veštine samopredstavljanja;
 5. Mogućnost da učestvuješ na događajima/projektima Evropskog pokreta u Srbiji;
 6. Upoznavanje velikog broja mladih ljudi i kolega/koleginica;
 7. Mogućnost da učestvuješ u regionalnim i međunarodnim programima mobilnosti i upoznaš vršnjake koji su zainteresovani za iste teme.

Tražimo članove i članice koji će učestvovati u kreiranju i sprovođenju aktivnosti u naše 4 strateške oblasti delovanja:

 1. Zaposlenost i zapošljivost
 2. Aktivizam i mobilnost
 3. Obrazovanje
 4. Kultura i informisanje

Ukoliko pronalaziš sebe u nekoj od ovih oblasti ili bi želeo/la da se usavršiš u nekoj od njih, pošalji svoj CV i motivaciono pismo na mejl forumladih@emins.org.

Oni kandidati/kandidatkinje koji uđu u uži izbor biće pozvani/e na intervju nakon zatvaranja konkursa.

Konkurs je otvoren do 28. marta!