Grupa za zagovaranje javnih politika Kosovo-Srbija pokrenula je projekat “Podrška promociji Dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije” koji finansira Evropska unija i Ministarstvo inostranih poslova Norveške. Produktivni dvodnevni sastanak Konzorcijuma poslužio je za razmenu informacija osam organizacija i postavljanje ciljeva kako bi se unapredio narativ tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, uz naglasak na uticaju sporazuma na svakodnevni život građana.

Projekat predviđa niz komunikacionih i informativnih aktivnosti koje će širiti i promovisati prednosti Dijaloga, vršnjačke saradnje i lokalnog angažovanja kako bi se pokrenula debata i poboljšalo razumevanje. Konzorcijum se sastoji od osam nevladinih organizacija koje žele da prošire podršku za dijalog i to su: Grupa za istraživanje politika Balkana (BPRG), Institut za demokratiju za razvoj (D4D), Kosovski centar za studije bezbednosti, NVO ACTIV, Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Evropski pokret u Srbiji (EMinS) i Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM.

 

* Sva pominjanja Kosova, u smislu bilo teritorije, institucija ili stanovništva, u ovom tekstu tumače se u potpunosti u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i bez dovođenja u pitanje statusa Kosova