Na godišnjoj Skupštini EPuS-a produžen je mandat predsednici Evropskog pokreta u Srbiji, Jelici Minić, na naredne dve godine. Na istoj sednici za nove potpredsednike EPuS-a izabrani su Duško Lopandić i Mirjana Prodanović, a produžen je mandat Ivanu Vujačiću. Izabrani su i novi članovi Glavnog, Nadzornog i Izvršnog odbora Evropskog pokreta u Srbiji. Više informacija o novom rukovodstvu pogledajte ovde.

Na redovnoj i izbornoj Skupštini EPuS-a usvojeni su godišnji i finansijski izveštaji i potvrđena je posvećenost Evropskog pokreta u Srbiji procesu evropske integracije. U sve suženijem prostoru za delovanje civilnog društva u Srbiji, Evropski pokret koji ove godine slavi 30 godina postojanja, uspeva da odolova svim pritiscima i izazovima. Posvećeni tim EPuS-a ove godine sve svoje aktivnosti usmerava ka boljoj komunikaciji s građanima i revitalizaciji procesa evropske integracije.

Na godišnjoj Skupštini EPuS-a izražena je zabrinutost zbog rata u Ukrajini i poslate su poruke solidarnosti sa ukrajinskim narodom.