Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji organizovao je Facelook razgovore u Čačku, a gost je bio Galeb Nikačević, popularni voditelj i urednik Vice magazina.  Na događaju u čačanskom Kulturnom centru okupili su se mladi koji su imali priliku da sa Galebom pričaju o evropskim vrednostima, građanskom aktivizmu i evropskim integracijama.

Galeb je sa mladima podelio svoj stav da je učenje i usavršavanje u inostranstvu i povratak u zajednicu iz koje potiču jedan od odličnih načina da se društvo unapređuje i razvija. Sa mladima je podelio i svoje bogato iskustvo sa raznih putovanja po Evropi i svetu, naglašavajući zašto je upoznavanje drugih kultura, jezika i ljudi važno za mlade iz Srbije. Još jedan od zaključaka je da mladi moraju biti aktivni u lokalnim temama i inicijativama, jer na taj način aktiviraju društvo u celini.

Facelook predstavlja seriju događaja u gradovima Srbije sa poznatim ličnostima iz sveta sporta, kulture, biznisa i medija o Evropskoj uniji i koristima i obavezama Srbije njenih građana. U pitanju je neformalni razgovor u prijatnoj atmosferi o EU i izazovima koju Srbiju čekaju na putu evropskih integracija, kao i šta  sve proces pristupanja donosi. Posebna vrednost događaja je lični stav gosta koji će otvoreno razgovarati  sa mladima i dodatno približiti temu evropskih integracija iz ugla svog iskustva i profesije.

Cilj projekta ”EnlargEUrope” u okviru kog je događaj održan, je da doprinese boljem razumevanju i promociji značaja proširenja Evropske unije kroz povezivanje različitih iskustava i doživljaja evropske integracija sadašnjih građana i budućih građana EU. Projekat traje do 2020. godine i obuhvatiće različite javne događaje u Srbiji i Evropi i promotivnu kampanju na društvenim mrežama.

U projektu učestvuju partneri iz još pet zemalja – NGO ALFA Centar iz Crne Gore, GONG iz Hrvatske, Udruženje mladih za promociju preduzetništva iz Litvanije, zatim Rumunsko akademsko društvo i Poljska fondacija Roberta Šumana. Projekat se sufinasira iz programa EU Evropa za građane i građanke.