Pred kraj dinamičnog leta, za 11. generaciju mentorina i mentorki, rad na mentorskom programu Podeli svoje znanje nastavlja se Studijskom posetom Ženskom centru Užice, u subotu, 4. septembra 2021. godine.

U okviru Studijske posete Ženskom centru Užice, učesnice će biti u prilici da se upoznaju sa lokalnom inicijativom koja ostvaruje dugogodišnji uspeh u radu na polju unapređenja rodne ravnopravnosti, zalaganja za prava žena, podršci seoskim udruženjima žena i socijalnog preduzetništva.

Učesnice će ugostiti Marina Tucović, menadžerka programa prikupljanja i reciklaže tekstila i predsednica skupštine Ženskog centra Užica, sa kojom je bilo prilike za druženje tokom Prvog okruglog stola na Programu 2020/2021 „Rodna ravnopravnost i održivi razvoj“.

Studijska poseta biće prilika da se posete prostorije Ženskog centra Užice i čuje priča o jednoj od najnagrađivanijih ženskih inicijativa u domenu rodne ravnopravnosti.

Nakon same posete, biće organizovana neformalni razgovor sa članicama Ženskog centra Užice o svim pitanjima vezanim za načine delovanja, organizovanja i rada u okviru centra.

Koalicija za razvoj solidarne ekonomije, čiji je jedan od osnivača Evropski pokret u Srbiji, u 2020. godini inicirao je izradu kratkometražnog filma o zalaganju Ženskog centra Užice za osnaživanje žena kroz program prikupljanja i reciklaže tekstila. Film možete pogledati na link-u. Nakon kratkog odmora i pred kraj druženja, učesnice će biti u prilici da se uz timski duh zajednički upoznaju sa čarima jednog od najvredniji prirhodnih bogatstava Srbije – Potpećkom pečinom, u okviru organizovane turističke ture.

04.09. ZOOM platforma

AGENDA:

12.15 – 13.00 – Poseta Ženskom centru Užice
13.15 – 14.00 – Razgovor: Žene koje menjaju svet – liderke u lokalnim zajednicama
14.00 – 14.45 – Osveženje i ručak
15.00 – 16.30 – Teambuilding: Obilazak Potpećke pećine

#podeliznanje#mentorstvo #ženskasolidarnost